Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutat de Figueres participarà en el projecte europeu Interreg IV-C conegut com "IMAGINE Low Energy Cities"

Aquest projecte s'inscriu dins les prioritats medi ambient, prevenció de riscos i, finalment, energia i transport sostenible. L'objectiu és establir una metodologia conjunta a totes les ciutats participants de conscienciació a tots els agents implicats -ciutadans, empreses, organitzacions- per a impulsar una nova cultura energètica basada en el foment de l'eficiència energètica, les energies renovables i la producció distribuïda.

El regidor de Medi Ambient, Pere Giró, explica que “la iniciativa parteix de la premissa que l'energia és un aspecte cabdal del funcionament de les ciutats i un element essencial en la lluita contra el canvi climàtic. És per això que l'energia ha de deixar de tenir un caràcter essencialment tècnic i econòmic, per incidir en la vessant cultural, ciutadana, territorial i mediambiental”. El regidor conclou que només d’aquesta manera serà possible implicar activament a tots els sectors socials per tal d'iniciar el canvi de paradigma energètic.

A la ciutat de Figueres, el "IMAGINE Low Energy Cities" es traduirà amb la realització de seminaris i l'intercanvi d'experiències dutes a terme a les ciutats participants. El resultat final serà l'edició d'un manual pràctic que servirà de guia per a per assolir ciutats amb baix consum energètic.

Aquest programa Interreg es desenvoluparà des d’aquest any i fins el 2014 i té un pressupost total de 1,45 milions d'euros. A Figueres tindrà una cost de d'execució de 111.395,74 €, dels quals 83.546,8 € provenen de fons europeus, mentre que la resta -27.848,94 €- els aportarà l'Ajuntament. Aquest projecte s'inscriu dins les polítiques locals de lluita contra el canvi climàtic i del Pla d'Energia Sostenible de Figueres que es desenvolupa en el marc del Pacte d'Alcaldes.

A més de Figueres, a l'"IMAGINE Low Energy Cities" hi participen altres ciutats com Munich (Alemanya), Lille (França), Dobrich (Bulgaria), Milton Keynes (UK), Odense (Dinamarca), Bistrita (Romania), Modena (Itàlia), a més de la Hafen University d'Hamburg.