Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutat s’ha adherit al manifest de FERRMED on reclama que es prioritzi la creació del corredor ferroviari del mediterrani, com a part d’un gran corredor que ha de connectar tota el continent euro...

Per fer públic aquest suport, l’alcalde Santi Vila, serà present  a Brussel·les on una representació de la classe política, empresarial i social de diferents països exigirà a la Unió Europea que prioritzi la construcció dels corredors ferroviaris, entre ells el del mediterrani.

Des de Figueres es considera imprescindible la construcció de la línia per al transport de mercaderies (variant est), que passarà pel LOGIS d’El Far / Vilamalla, com a aposta per al creixement de l’economia a la zona i com una peça més del model ferroviari de la comarca. A més, aquesta via alliberarà definitivament el trànsit de mercderies pel centre de la ciutat.

“Les infraestructures s’han de posar al servei de la societat per ajudar-nos a sortir de la crisi activant l’economia i creant ocupació” explica l’alcalde Santi Vila, qui afegeix que “els darrers anys aquest tipus de decisions s’han fet aplicant criteris polítics i no econòmics” .

Suport del ple

El ple municipal de l’Ajuntament de Figueres va aprovar, per unanimitat, la proposta de l’Alcaldia en què es demanava l’adhesió al manifest de FERRMED, document que s’adjunta.