Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutat de Figueres ha acollit una una reunió de les ciutats que participen en el projecte Imagine Low Energy Cities,&nb...

Durant dos dies representants de les ciutats de Munich (Alemanya), Lille (França), Bistrita (Romania) , Odense (Dinamarca), Milton Keynes (Regne Unit), Figueres, així com de l’organització europea Energy Cities i de la Universitat Hafen d’Hamburg (Alemanya), s’han reunit a la seu del Col·legi d’Arquitectes de la capital altempordanesa per fixar les bases metodològiques perquè cada ciutat executi un  programa de participació ciutadana. Tot això amb l'objectiu  de definir el model energètic per a cada ciutat en l’horitzó del 2050.

La reunió ha servit per a elaborar conjuntament una base de dades en matèria energètica que ha de permetre que cada ciutat analitzi en quina situació es troba actualment en matèria de producció i consum energètic i quin ha de ser l’escenari desitjat al 2050. En segon lloc, s’han treballat estratègies de participació ciutadana i de metodologies de backcasting per tal d’involucrar els ciutadans i els agents involucrats en la gestió energètic en la definició del model energètic del futur.

El regidor de Medi Ambient, Pere Giró, i responsable polític del projecte Imagine Low Energy Cities explica que “l’objectiu bàsic d’aquestes reunions és l’intercanvi d’experiències entre les ciutats participants. Malgrat les diferències de tamany i de model energètic existents entre països i ciutats, la possibilitat de poder compartir coneixements i projectes és un aspecte clau per al conjunt del projecte Imagine, però també del procés de construcció europea i de la reafirmació de Figueres com a ciutat integrada a Europa. La participació de Figueres en projectes com lmagine reafirmin el compromís de la nostra ciutat en la nova cultura energètica basada en l’estalvi, l’eficiència i les energies renovables”.