Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Des del servei de Cooperació, juntament amb el Consell Municipal de Cooperació, s'inaugura a Figueres l’exposició “Paraules descalces, Dones fent Pau”, patrocinada per l’Institut Català Internacional per la Pau.

Figueres acull l'exposició “Paraules descalces, Dones fent Pau” amb una xerrada a càrrec de Rafael Grasa, president de l'ICIP.

La inauguració tindrà lloc aquest proper dijous 17 de desembre, a les 19.30 h, a la plaça Josep Pla. L'acte anirà acompanyat d'una xerrada de Rafael Grasa, doctor en Filosofia,  professor titular de Relacions Internacionals de la UAB i President de l'Institut Català Internacional de Pau, que a partir de les 20 h presentarà "La població refugiada a la Mediterrània: convivència i cohesió social".

L’exposició “Paraules Descalces, dones fent Pau” del fotògraf Dani Lagartofernández recull retrats de tretze dones que treballen activament per l'assoliment de la pau al Pròxim Orient. Són dones israelianes i palestines que dediquen la seva vida i els seus esforços a aconseguir la fi del conflicte i el respecte dels drets humans. Totes apareixen amb els peus nus, com a metàfora del seu posicionament honest i directe en la realitat que els ha tocat viure. Moltes d'elles estan convençudes que si les dones haguessin format part de les converses de pau entre Israel i Palestina la dècada passada, els acords haurien estat més ben estructurats i es podria haver assolit la reconciliació entre els dos pobles. Com a dones, dediquen la seva energia i recursos a crear un altre model de negociació i relació, construint ponts de diàleg entre les dues parts.

La inauguració de l'exposició serà a càrrec de Lula Gómez, periodista, escriptora i autora del documental "Mujeres rebeldes por la paz en Colombia", juntament amb la presentació del regidor delegat en Cooperació Internacional Francesc Cruanyes i el President de l’ICIP, Rafael Grasa.