Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per tercer any consecutiu, els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits col•laboren amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa, època en què baixen les reserves

Figueres acull aquest dissabte la inauguració de la campanya "Els bombers t'acompanyen a donar sang" .

Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits tornen a organitzar la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang”, enguany entre els dies 25 de març i 1 d’abril, amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre de donacions.

Aquesta nova edició de la campanya solidària arrenca el proper dissabte 25 de març a Figueres. El mateix dia també se sumaran a la recollida de sang les ciutats de Castellar del Vallès, Malgrat de Mar i de Terrassa. 

Tercera edició de la campanya

Aquesta serà la tercera edició de la campanya conjunta dels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits, a la que s’hi ha sumat diversos Ajuntaments. Tots els esforços, per assolir un mateix objectiu: l’augment de les donacions de sang.

En total, seran 16 les ciutats catalanes que acullin la iniciativa solidària a les diferents jornades de donació de sang, que es dinamitzaran amb l’exhibició de vehicles i equipaments de Bombers, la realització d’exercicis de rescat o d’actuació de bombers en accidents amb mercaderies perilloses, per citar-ne només alguns exemples.

Els Ajuntaments, col·laboradors de la campanya

La campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” es realitzarà a 16 ciutats catalanes, i cal destacar la col·laboració de força Ajuntaments, que s’han implicat  en la realització de la campanya gràcies a la participació d’entitats culturals (colles castelleres i geganteres, batukades, actuacions musicals, etc) per dinamitzar les diverses jornades.

En aquesta mateixa línia, cal destacar que les donacions de sang a algunes de les ciutats es faran a les seus dels consistoris (Terrassa, Santa Coloma de Gramenet, per exemple).

Amb la suma de tots aquests elements i actors, la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” vol tornar a crear un ambient festiu, participatiu i social la jornada de donació de sang per tal d’ajudar en l’objectiu d’augmentar les reserves de sang a Catalunya.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Vuit dies amb campanyes per tot Catalunya

Les col·lectes que formen part de la campanya “Els bombers t’acompanyen a donar sang” són:

Vuit dies amb campanyes per tot Catalunya

Les col·lectes que formen part de la campanya “Els bombers t’acompanyen a donar sang” són:

Vuit dies amb campanyes per tot Catalunya

Les col·lectes que formen part de la campanya “Els bombers t’acompanyen a donar sang” són:

  • Dissabte, 25 de març: Figueres (Pl. Catalunya de 10h a 14h i de 16h a 20h); Castellar del Vallès (Pl. Major de 10h a 14h); Malgrat de Mar (Av. Costa Brava 77 – Parc Francesc Macià de 10h a 14h i de 17h a 20h); Terrassa (Raval de Montserrat - Ajuntament de 10h a 20h). 
  • Diumenge, 26 de març: Roses (Av. Gran Via Pau Casals de 10h a 14h); Sabadell (Plaça de la Creu Alta de 10h a 14h). 
  • Dilluns, 27 de març: Blanes (Pg. Catalunya de 10h a 14h) 
  • Dimarts, 28 de març: Mollet del Vallès (Av. Llibertat de 9h a 14h i de 17h a 21h). 
  • Dimecres 29 de març: Girona (Plaça Catalunya d’11h a 14h i de 17h a 20h); Amposta (C/ Simpàtica - casal municipal de 10h a 14h i de 17h a 21h); Vilafranca del Penedès (Rambla Sant Francesc de 16h a 21h). 
  • Dijous, 30 de març: Girona (Plaça Catalunya d’11h a 14h i de 17h a 20h); Tortosa (Hospital Verge de la Cinta de 9h a 14h i de 15h a 19h). 
  • Divendres, 31 de març: Santa Coloma de Farners (Pg. de la Nòria – Poliesportiu de 16h a 21h). 
  • Dissabte, 1 d’abril: Caldes de Montbui (C/ Gregori Montserrat – Escola d’adults de 10h a 14h); Santa Coloma de Gramenet (Plaça de la Vila de 10h a 20h); La Seu d’Urgell (Plaça dels Homs de 10h a 14h).

Aquesta iniciativa va néixer a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i regions d’emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difondran les campanyes i el dia de la donació les dinamitzaran. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del cos.