Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest matí, s’ha iniciat un operatiu conjunt entre Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i Brigada Municipal amb un total de 36 efectius policials per regularitzar l’estat dels subministraments d’un bloc ocupat al carrer Ramon Mandri 16.

FIGUERES ACTUA PER REGULARITZAR UN EDIFICI OCUPAT AL CARRER RAMON MANDRI.

Aquest dispositiu té per objectiu restablir l’ordre i  la normalitat a l’edifici, garantir-ne la seguretat per a les persones, i legalitzar les connexions als subministraments d’aigua i llum.

Les actuacions que s’hi han fet al llarg d’aquest matí han estat la neteja de l’aigua i deixalles acumulades al garatge de l’edifici, el tall de les connexions il·legals i molt precaries amb les que s’abastien de llum i aigua els habitatges, i que representaven un perill per a les persones que hi viuen, la instal·lació de quatre alarmes de seguretat independents per detectar intents de manipulació de comptadors, el tapiat de l’entrada del garatge on es troben els comptadors, la instal·lació d’una porta de seguretat a l’entrada de l’edifici i la contractació de quatre agents de seguretat privada. Totes aquestes actuacions han estat pagades per la propietat de l’edifici, el Banc de Sabadell. i està previst que la vigilància policial a l’entorn s’allargui tota la setmana.

Aquest bloc es va construir l’any 2007, inicialment per atendre necessitats socials gestionat per una ONG, però la iniciativa va fracassar i el bloc es va banalitzar. Des de llavors, ha patit una ocupació gradual per part de gent vinguda de fora de la ciutat, i l’edifici i el seu entorn s’ha anat degradat convertint-se en un focus de conflictes per tot el barri, amb actes de vandalisme, incivisme, brutícia i delinqüència fins al punt de convertir-se en un perill per a les persones. Actualment, aquest bloc, que disposa de 24 habitatges, 19 d’ocupats habitualment i 5 amb indicis d’ocupació sense indentificació dels ocupants.

El tinent d’alcalde i regidor de Seguretat Pere Casellas, ha volgut deixar clar el missatge del govern de la ciutat de tolerància zero amb les ocupacions il·legals, el vandalisme i l’incivisme, especialment el que s’ha generat al barri des de l’ocupació d’aquest edifici. “A Figueres, no pot imperar la llei del més fort, sinó la llei que protegeix als més dèbils. I per tant, els recursos i habitatges socials han d’anar i aniran destinats a qui més ho necessiti i no a qui més violenti els espais i recursos”.

L’alcaldessa Marta Felip, expressa la necessitat i la voluntat de recuperar la normalitat a l’edifici i al barri, i destinar aquests habitatges a qui més ho necessita. Ha explicat que aquest edifici es destinarà a habitatge social un cop rehabilitat, i que l’Ajuntament aportarà un acord amb la fundació SER GI per tal gestionar aquests pisos. “No podem permetre que aquest bloc segueixi degradant el barri i creant conflictes amb els veïns, en comptes de destinar-se a lloguer social per atendre les necessitats reals de Figueres”.