Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’ha eliminat amb pesticides naturals com base d’oli de crisantem

Figueres aconsegueix contenir i eliminar els atacs de l’eruga del boix a diverses zones de la ciutat.

L’ajuntament de Figueres fa un pas endavant en la lluita contra la plaga de l’eruga del boix i aconsegueix contenir i frenar el seu atac, que era devastador a les bordures històriques com la del cementiri de Figueres, els jardins Enric Morera, la Rambla i la plaça de l’Estació fa un any.

L’eruga del boix (Cydalima perspectalis) és una plaga invasora que està devastant boixedes naturals i enjardinades de tota Catalunya. Originària d’Àsia, aquí no té depredadors naturals i per tant, la seva expansió és molt difícil de contenir. Per aquest motiu, l’àrea de Serveis Urbans de l’ajuntament de Figueres es va posar com a objectiu lluitar contra aquesta eruga per frenar que avancés dins de la ciutat amb mètodes de lluita integrada.

Així s’han pogut frenar i recuperar bordures de boix centenàries al cementiri, al Parc Bosc, la plaça de l’Estació, la Rambla i Enric Morera. Els mètodes de lluita que s’han utilitzat són amb productes a base d’oli de crisantem, bactèries naturals que es troben al sòl i s’utilitzen com a pesticida natural, fermentats naturals a base d’aquest bacteri i per últim lloc, vespes parasitoides d’ous d’eruga. El resultat és que Figueres continua gaudint de les boixedes dels seus jardins igual que fa cent anys, com la que hi ha per exemple a la Plaça de l’Estació, de l’any  1879.