Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El dissabte 20 de maig la Sala La Cate acollirà el concert de l'Aplec de la Sardana amb la Cobla Ciutat de Girona. Més de 550 persones ja s'han inscrit a la Trobada de Colles Sardanistes

Figueres acollirà la desena Trobada de Colles Sardanistes dels Equipaments Cívics de Catalunya i el 56è Aplec de la Sardana els dies 20 i 21.

L’Ajuntament de Figueres juntament amb la Generalitat de Catalunya, la Confederació Sardanista de Catalunya i el Foment de la Sardana Pep Ventura organitzen el proper cap de setmana la part central dels actes de celebració de Figueres Capital de la Sardana 2017, amb la desena Trobada de Colles Sardanistes d'equipaments cívics de Catalunya el dissabte 20 de maig a la Rambla, el 56è Aplec de la Sardana el diumenge 21 de maig a la Rambla, i el Concert de l'Aplec el dissabte 20 de maig, a la Sala La Cate.

A la Trobada de Colles Sardanistes d'equipaments cívics de Catalunya ja s'hi han inscrit més de 550 persones d'arreu de Catalunya, que provenen del Casal de Gent Gran de les Borges Blanques, Casal de la Gent de Figueres, el Casal Cívic Barcelona, el Casal Cívic de Berga, el Casal Cívic de Cardona, el Casal de Gent Gran l’Hospitalet—Progrés, el Casal de Gent Gran Barcelona—Bac de Roda, el Casal de Gent Gran de Montcada i Reixac, el Casal de Gent Gran de Vallirana, el Casal de Gent Gran de Sant Joan de Vilatorrada, el Casal de Gent Gran de la Guineueta, el Casal de Gent Gran de Balaguer, el Casal Cívic de Lleida, el Casal Cívic Sabadell—Centre, el Casal de Gent Gran de Rubí, el Casal de Gent Gran de Sant Joan Despí, el Centre Cívic Matas i Ramis—Barcelona, el Casal de Gent Gran i Centre Cívic d’Horta—Barcelona, el Grup de Gent Gran Dante—Barcelona, el Casal Municipal per a la Gent Gran de Mollerussa.

El 56è Aplec de la Sardana, que l'any passat va tornar a formar part de l'Agrupació d'Aplecs de les Comques Gironines, se celebrarà el diumenge 21 de maig a la Rambla a les 10.30 h i a les 16.30 h i amb la Cobla Montgrins, la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i la Cobla Bisbal Jove. A la tarda, tindrà lloc el ball del gegant de Pep Ventura, "En Pep de la tenora", amb la música d'Ivó Jordà, amb les 3 cobles dirigides per Martí Camós. Les 2 sardanes de conjunt que s'interpretaran tant al matí com a la tarda són de Pep Ventura.

El Concert de l'Aplec, que es va recuperar l'any passat,  tindrà lloc el dissabte 20 de maig a les nou del vespre a la sala La Cate amb la Cobla Ciutat de Girona. A la segona part del concert s'interpretaran 3 peces inèdites del compositor figuerenc Abdó Mundi, del qual enguany també se celebra el bicentenari del seu naixement.