Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Se celebrarà del 6 al 9 de setembre a la Rambla de Figueres. Es preveu la venda de més de 7.000 tiquets i més de 10.000 visitants. Com a novetat destacada, la Càtedra del Vi i l’Oli de l’Empordà s’implicarà amb la Mostra, amb una exposició a l’entorn dels 5 elements distintius del vi empordanès

Figueres acollirà la 34a Mostra del Vi amb 26 expositors i més de 40 activitats.

La Rambla de Figueres acollirà, del 6 al 9 de setembre de 2018, la 34a Mostra del Vi de l’Empordà, amb la la participació de 26 expositors i més de 40 activitats vinculades al món vitivinícola tant per a petits com grans, que convertiran la ciutat en l’epicentre enològic de les comarques gironines durant quatre dies. Enguany, la Mostra presenta nombroses novetats, i es preveu la venda de més de 7.000 tiquets i més de 10.000 visitants.

La 34a Mostra del Vi, que s'inaugurarà el divendres 7 de setembre amb el pregó del periodista i escriptor Jair Dominguez, comptarà, per primera vegada, amb una DO catalana convidada, la DO Montsant, que exposarà els seus productes a la fira. Així mateix, la Càtedra del Vi i l’Oli de l’Empordà s’implicarà per primer any amb la Mostra, amb l'exposició "Vins de l'Empordà: 5 històries divines", situada al centre de la Rambla, que convidarà als visitants a descobrir 5 elements distintius dels vins empordanesos a través dels relats de 5 personatges mítics.

Pel que fa a la distribució i infraestructura, enguany s’ampliaran els espais destinats al tast i a les activitats, i es milloraran els serveis de venda de taquilla. Així mateix, es consolidarà l'estand-botiga comú de tots els cellers, novetat de l'edició anterior, un espai comercial on els visitants podran comprar ampolles de tots els vins presents a la Mostra del Vi.

Un any més, a la placeta baixa de la Rambla, s'hi ubicarà l'Espai DO, que es dividirà en dues sales de tast, una per a realitzar tastos guiats gratuïts per al públic general, a càrrec de la Jove Confraria dels Caves i Vins de l'Empordà i d'alguns cellers participants i, a la segona sala, tastos guiats de pagament per a professionals.

D'entre les activitats programades, destaca la visita guiada "Art i vi, any Fages de Climent, que es farà divendres, dissabte i diumenge a les 18 h. També hi haurà tallers infantils de pintura de vitralls, de pintura amb vi o de creació de titelles amb taps de suro, cuina en directe, sessions musicals i concerts, entre d'altres.

Amb motiu de la 34a Mostra del Vi i per tal de fomentar l'assistència a la fira, s'han tancat promocions amb diferents hotels de la ciutat amb la col·laboració de l'Associació d'Hotels de Figueres, així com descomptes en desplaçaments en tren d'alta velocitat. A més, se celebrarà un concurs d'aparadors amb la col·laboració de Comerç Figueres,  i el Museu de l'Empordà i el Museu del Joguet de Catalunya oferiran un 50 % de descompte en les entrades.

El president d ela DO Empordà, Xavier Albertí, ha manifestat el seu agraïment a l'Ajuntament de Figueres per la seva implicació en l'organització de la mostra, que "cada any funciona millor", i s'ha mostrat orgullós de "poder ser amfitrions convidant una DO catalana, la DO Montsant, i treballar junts per promoure el vi català a Catalunya".

Segons el regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef, "Figueres vol exercir la capitalitat de la DO Empordà i ben aviat es materialitzarà també amb la nova seu de la DO a la ciutat", amb l'objectiu de crear sinergies del món del vi a l'entorn de Figueres. El regidor ha destacat que la Mostra del Vi de l'Empordà va més enllà de generar marca, ja que té un retorn econòmic: per a cada euro invertit per l'Ajuntament, el retorn a la ciutat és de 25 euros, i ha agraït la col·laboració de la DO Empordà, de la Càtedra del Vi i de l'Oli de l'Empordà, dels tècnics de l'àrea de Fires i Mercats, cellers, restaurants i bars, i comerços de la ciutat que s'impliquen cada any perquè tot Figueres respiri l'ambient de la Mostra.

La 34 Mostra del Vi de l'Empordà s'obrirà al públic el dijous 6 de setembre, a les 18 h, i tancarà diumenge 9 de setembre, a les 21 h. El tiquet degustació, que es podrà adquirir a taquilles per 10 euros, inclourà 6 tiquets de tast de vins, 1 tiquet de descompte per a la botiga, una copa gratuïta personalitzada amb la imatge de la 34a edició, un porta-copes personalitzat, i un tast guiat gratuït a l'Espai DO - Sala A (places limitades).