Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es durà a terme del 9 al 16 de juliol amb la participació d’una trentena d’estudiants de les escoles d'arquitectura franceses de Marsella i de Bretanya i de la Universitat de Girona

Figueres acollirà el segon taller internacional "Workshop Internacional d'Arquitectura i Vi a l'Empordà" .

Figueres acollirà del 9 al 16 de juliol la segona edició del taller "Workshop Internacional d'Arquitectura i Vi a l'Empordà", amb la participació d'una trentena d'estudiants. Els professors Anna Maria Bordas (ENSA Marsella), Miquel Peiro (ENSA Bretanya) i Josep Fuses (UdG) impartiran els tallers.

L'objectiu del workshop és crear un espai de reflexió i de valorització del patrimoni arquitectural i paisatgístic de l'Empordà, treballant sobre la temàtica del vi que ha marcat tant aquest territori. Es tracta d'interrogar-se sobre la convivència entre procés industrial modern, alineat amb estàndards internacionals, i l'amor al territori i una manera de fer ancestrals que ha marcat la cultura i el paisatge empordanesos, tal com explica l'arquitecta i enginyera de camins Anna Maria Bordas, co-directora del taller.

L'enginyer de Camins, Miquel Peiró, codirector del taller, explica que, en una setmana de treball intensiu, els estudiants hauran d'impregnar-se del territori, comprendre la cultura del vi i crear un projecte urbà i arquitectònic. Aquest any la temàtica del workshop tractarà sobre la creació d'un Centre de Cultural, Pedagògic i Lúdic situat a la ciutat de Figueres que permeti donar a conèixer la cultura del vi i l'Empordà a escala internacional.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, afirma que es tracta d'una iniciativa idònia per atraure talent a la ciutat i d'una bona oportunitat per projectar Figueres i l'Empordà al món, i manifesta la seva voluntat i desig que el taller vagi creixent i consolidant-se any rere any.

Per cloure la setmana, les propostes es presentaran en sessió oberta al Col·legi d'Arquitectes de Figueres el proper 14 de Juliol. Un jurat conformat pels professors del workshop, membres de la DO de l'Empordà i del COAC, i representants de l'ajuntament avaluaran les propostes dels estudiants en la presentació publica del dia 14 de Juliol.

L'exposició dels treballs es realitzarà a l’auditori Caputxins a partir del dia 14 de juliol i serà inaugurada per l'alcaldessa Marta Felip amb la presència del president de la Denominació d'Origen de l'Empordà i el Director de l'Escola Politècnica de Girona.