Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Exposicions, activitats i visites guiades per commemorar l'Any Monturiol el primer semestre de l'any.

S'han presentat els actes previstos per la celebració del bicentenari del naixement de l'intel·lectual figuerenc fins el mes de juny

 L’Ajuntament de Figueres ha presentat la programació dels actes del primer semestre de la commemoració del bicentenari del naixement de Narcís Monturiol (Figueres 1819). Durant els mesos de gener i fins a juny s'han programat activitats, exposicions, espectacles infantils, presentació d'un llibre i visites guiades per celebrar aquesta efemèride. 

 El Museu del Joguet acull fins el dia 10 de març una exposició de dues maquetes del submarí Ictíneo, l'invent més important de l'intel·lectual i enginyer figuerenc. El Museu de l'Empordà és la seu d'una activitat educativa per a alumnes de primària, el 'Mapa dels Invents', on els més menuts es convertiran en inventors per crear nous objectes i noves realitats.

 Per tal de commemorar aquest aniversari, s'han programat visites guiades a partir del març el segon dissabte de cada mes a la tarda.

 Una altra de les activitats és una lectura del conte El submarí que es volia enfonsar, el proper 21 de març a la Biblioteca Fages de Climent així com també un espectacle infantil itinerant inspirat en la figura de Narcís Monturiol, amb el títol Ictineo I. El somni de Monturiol, el proper 30 d'abril.

 A més a més, també hi ha programada la presentació del llibre Narcís Monturiol i el submarí que posaria fi a totes les guerres (1819-1895) de Raül Aguilar Cestero, el 13 de maig i una exposició a l'Auditori Narcís Monturiol del Cercle Sport Figuerenc amb el títol 'Aquí va néixer Narcís Monturiol'.