Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Figueres valora de forma molt positiva els actes celebrats entorn de la Santa Creu 2014 i considera que la festa major ha estat un èxit de participació i organització. Un a...

En referència a alguns casos concrets, i conscients que no es poden valorar tots de forma particular, destacar un any més l’excel·lent acceptació de la jornada inaugural al parc d’atraccions del Recinte firal amb atraccions a 1 euro. En aquest espai, cal fer una valoració positiva de la presència de vigilància privada i de la nova distribució -de forma més ordenada- de les caravanes dels propietaris de les atraccions.

Pel que fa al pregó, destacar el caràcter innovador que va barrejar la tradició amb el protagonisme d’Els Pastorets de Figueres, amb els seus 90 anys d’història, els quals van oferir un meravellós text amb la teatralització i aparició de molts dels seus personatges; i la retransmissió en directe a través de twitter del pregó -amb una pantalla gegant a la plaça de l’Ajuntament- i de la resta de les fires. Tot això combinant les etiquetes #santacreu2014 i #tuitpregó.

El Primer de Maig de nou, gràcies al Casino Menestral Figuerenc, va convertir el centre de la ciutat en un bullici de gent vinguda d’arreu del país interessada en gaudir de les moltes parades instal·lades. Remarcar que la nova distribució de parades a la Pujada del Castell, a petició de l’Ajuntament, va permetre aprofitar que molts dels turistes que aquests dies visitaven el Museu Dalí estiressin la seva passejada cap al centre i gaudissin també de la fira al carrer.

Del dia 3 de maig, Santa Creu, destaca la participació d’entitats i associacions al concurs de Creus de Maig que, amb 19, va ser la més elevada dels últims anys. I parlant de flors recordar les més de 18.000 persones que han visitat la Mostra Floral instal·lada al Casa Empordà (antic escorxador) que aquest any ha comptat amb la complicitat de la Circus Arts Fundation exposant una petita part de col·lecció única de cartells i vestits relacionats amb el món del circ que té en el seu fons.

Finalment, i recordant que és impossible valorar els 240 actes de la Santa Creu 2014, valorar de forma especial la rua infantil que el primer diumenge de fires va reunir més de 1.200 escolars pels carrers de la ciutat; la consolidació de les Justes del Rei Jaume que, per tercer any consecutiu, han vestit la Rambla d’aire medieval o, entre d’altres, l’èxit de la jornada castellera.

Per la seva part, l’Embarraca’t ha mantingut les xifres d’assistència en el 25è aniversari de la seva creació, confirmant-se com el punt de trobada nocturn de la festa major per als joves. Una efemèride que ha celebrat amb l’estrena d’un documental creat per l’ocasió i que, a grans trets, repassa els 25 anys de barraques a través d’alguns dels seus protagonistes. Dins de l’oci musical també cal fer una referència a la carpa de la plaça Catalunya que, amb els diferents actes musicals programats, s’ha fet petita la majoria de dies. Una circumstància que fa pensar en una possible ampliació de cara a l’any vinent. 

Per últim fer referència a la festa del pubillatge que va tancar amb la proclamació de Sònia Arenas Blanco com a nova Pubilla de Figueres i de Ferriol Pey Comas com a nou hereu.