Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El bon temps ha fet que els figuerencs i figuerenques omplíssin els carrers i actes organizats pel dia de Santa Creu. El concurs de Creus i de Roses; la Fira del Llibre Vell amb el pregó de l'escriptor J...


La ciutat ha despertat amb les catorze creus que han participat al Concurs de Creus de Maig, ja instal·lades arreu de la ciutat. El jurat ha decidit distingir la creu de l'AAVV de l'Horta de l'Hospital amb el premi a Millor Disseny; la de l'AAVV de la Marca de l'Ham com a Més Daliniana; la Més Original per a l'Associació Cultural Enlaira't Figueres; la Més Tradicional per l'Associació Cultural Amics de Sant Baldiri; el Premi Popular per al Centre Recreatiu Empordanès de Vilatenim; i, finalment, la Millor Composició per a la creu dels Amics del Castell de Sant Ferran. 

Precisament en aquest punt de la ciutat, la fortalesa més gran d'Europa, és on el jurat ha fet pública la seva decisió. Un espai on també s'ha realitzat una jornada de portes obertes durant tot el dia i a on ha quedat instal·lada des d'avui, i fins diumenge vinent, la Mostra d'Art Floral. Pel que fa al concurs de Roses, el mateix jurat ha decidit atorgar els següents guardons: 

Millor rosa (3 premis):
1er: Dolors Cotcho.
2on: Dolors Duch.
3er: Pere Collado.

Millor ram (3 premis):
1er: Carme Burgas.
2on: Laura Aguilar.
3er: Dolors Cotcho.

Millor presentació: Dolors Duch.


A banda d'altres actes que han omplert Figueres de tota classe d'activitats, destcara que l'escriptor i periodista Joan Barril ha estat el pregoner de la 32a edició de la Fira del Llibre Vell. Finalment, i després de l'Ofici Solemne a l'Església de Sant Pere, els Castellers de Figueres han portat caminant el tradicional pilar des de l'església fins a la plaça de l'Ajuntament.