Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 450 persones han passat per la 1a edició del Figueres Talent, celebrada al nou auditori de Caputxins del 16 al 18 d'abril.

Èxit de la 1a edició del Figueres Talent.

El divendres va ser el dia que va comptar amb més assistents, un total de 228, mentre que el dijous van haver-hi 118 inscrits i el dissabte 96.

Alguns dels ponents més destacats que s’han pogut escoltar al llarg d’aquests tres dies han estat el coaching Victor Küppers,  tres dels membres de la família Lee (Dídac, Simon i Fermin), l'escriptor i director del CCCB Vicenç Villatoro, l'escriptor Màrius Serra o l’expert en noves tecnologies Isidro Navarro. D’entre els emprenedors locals, destaquen les intervencions de la dissenyadora de moda Celia Vela, la directora de l’Institut d’Estudis Dalinians, Montse Aguer, o el director del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres, Genís Matabosch.

A banda de les ponències, les jornades també han comptat amb el talent d’altres personalitats locals, com ara el cuiner Marc Joli, que va presentar un postre especial per al Figueres Talent: La figa de Figueres; les actuacions musicals de Cèlia Pallí i Crossing; la ballarina figuerenca Laura Macias o les pintures en directe fetes pels artistes Pau Morales i Alba Falgarona (La Wäwä), que passaran a formar part del fons del Museu de l’Empordà. El treball de Xavier Pascual, director de Promo Arts Music, i la Xarxa d’Emprenedores Competents (XEC) també va ser reconegut per l’organització, que va valorar les trajectòries d’ambdós amb un guardó.

Un dels altres propòsits d'aquestes jornades ha estat la potenciació de les xarxes socials. L'ús de l'etiqueta #FigueresTalent durant els tres dies de jornades a Twitter ha recollit 506 tuits de 121 usuaris. Pel que fa a la xarxa social Instagram, la mateixa etiqueta durant els tres dies ha aconseguit 115 posts de 35 usuaris. D'entre les imatges publicades cada dia s’ha fet un sorteig al restaurant Cal Músic Taverna de Marc Joli, que ha guanyat la fotografia de Ramon Costa (@Ramon7Costa).

Els ponents del dissabte, que van intervenir en càpsules de cinc minuts, van ser votats pels assistents. La més votada va ser Georgina Regàs, fundadora del Museu de la Confitura de Girona. També es va fer un sorteig entre els votants per un àpat al restaurant Antaviana, que ha guanyat Ramon Domingo.

L’Ajuntament de Figueres es mostra molt satisfet amb els resultats d’aquesta primera edició del Figueres Talent. La regidora de Difusió i Màrqueting de Ciutat, Mar Casas, explica que “l’equip de govern, després d’aquesta experiència tan positiva i la bona acollida que ha tingut, té la intenció de repetir i treballar en una segona edició”.