Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutat de Figueres acollirà, entre els dies 27 de setembre i 14 d’octubre, la primera edició de l’Escola de tardor de Govern Local

Organitzada des de l’Ajuntament, la Càtedra Enric Prat de la Riba d’Estudis Jurídics Locals (UAB) i la Fundació Aula d’Alts Estudis d’Electes de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Escola neix amb l’objectiu de convertir-se en un espai d’aprenentatge a través d’una oferta de temàtica atractiva i relacionada amb les ciències jurídiques i socials.

Adreçada tant a personal d’entitats locals, com a càrrecs electes o estudiants universitaris, l’Escola es divideix la seva oferta en quatre cursos i dues jornades que es realitzaran entre la seu del Centre d’Innovació i Emprenedoria (plaça de l’Església) i el Cercle Sport (carrer Monturiol).

Els quatre cursos tractaran, respectivament, sobre Política i mitjans de comunicació: la gestió de la imatge; Els recursos humans a l’administració catalana; Taller pràctic sobre la responsabilitat patrimonial dels ens locals; i, finalment, sobre El nou marc regulador de la prevenció i el control ambiental de les activitats. Per la seva banda les jornades se centraran en La regulació del comerç a Catalunya (6 d’octubre) i L’Ordenació i la gestió de l’energia eòlica a l’Alt Empordà (14 d’octubre). 

Vocació universitària

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, valora molt positivament l’organització de l’Escola de tardor de Govern Local a la ciutat i recorda “que ens els darrers quatre anys la vella aspiració universitària de Figueres està d’enhorabona. Ho confirmen el reconeixement de la Fundació Salut Empordà com a Centre Universitari associat a la Facultat de Ciències de la Salut de la UdG, l’acord amb les universitats de Perpinyà i Girona per la posada en funcionament del Centre Universitari per a la innovació i emprenedoria i, finalment, amb l’arribada de l’Escola de tardor de Govern Local”.

L’escola està dirigida per Judith Gifreu, professora titular de dret administratiu de la Universitat Autònoma de Barcelona i directora de la Càtedra Enric Prat de la Riba d’Estudis Jurídics Locals.

La Càtedra d’Estudis Jurídics Locals Enric Prat de la Riba té per objectiu desenvolupar la docència i la recerca en tots aquells àmbits relacionats amb les administracions i el sector públic. L’advocat Miquel Roca i Junyent és el titular de la Càtedra.

Descarrega't el programa i consulta tota la informació necessària per participar a la 1a edició de l'Escola de tardor de Govern Local.