Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La consellera de Justícia, Pilar Fernández, i l’alcalde de Figueres, Santi Vila, han visitat aquest matí el Centre Penitenciari de Figueres i el Centre Penitenciari del Puig de les Basses.&n...

La trobada, entre d’altres, ha servit per confirmar el compromís del Govern de Catalunya en la conversió de l’actual presó en la seu definitiva de l’Escola Carme Guasch. Per l’alcalde Vila “convertir la presó en una escola és un repte per al país i a la vegada és un projecte que ens omple d’orgull pel missatge que enviem a la ciutadania”.

Per la seva banda, la consellera ha confirmat que el CP Puig de les Basses -on aquestes últimes setmanes s’hi han acabat d’instal·lar equipaments com la cuina o el mobiliari d’oficina- estarà a ple rendiment a mitjans del 2012.

Nous accessos
Una de les prioritats del Govern municipal és que el principal accés a la nova presó, la sortida nord de l’AP7, estigui enllestit abans de la seva posada en funcionament.

“Es tracta d’una infraestructura de vital importància perquè permetrà accedir al nou equipament sense necessitat de creuar la ciutat, amb el col·lapse de trànsit que això implicaria per Figueres”, ha explicat Vila, qui ha afegit que “la seva execució està pendent del vist-i.plau directe del ministre de Foment”. Recordar que la sortida nord de l’AP7 es farà aprofitant les obres del tercer carril que Abertis està executant actualment entre Girona i la frontera francesa. 

Un altre dels compromisos que els representants municipals han recordat als responsables de Justícia durant la reunió de treball, realitzada al CP Puig de les Basses, és la importància que alguns dels proveïdors de la nova presó siguin locals. Circumstància que contribuirà a l’augment de l’activitat econòmica a Figueres i comarca.