Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Peral, director de RAC1 i RAC 105, Serra, delegat de PRISA Ràdio a Catalunya i secretari general dels Premis Ondas i Arté, coordinador de Cadena 100 i Rock FM a Catalunya, alhora que sotsdirector territorial de Cope Catalunya i Andorra faran un pregó relacionat amb el món de la ràdio

El dissenyador Àlex Gifreu serà l'encarregat de dissenyar el cartell d'enguany

 

 

Els periodistes figuerencs, Jaume Peral, Jaume Serra i Lluís Arté, seran els pregoners de les Fires i Festes de la Santa Creu d'aquest any. Aquest és un reconeixement a la seva trajectòria professional. Peral, director de RAC1 i RAC 105, Serra, secretari general dels Premis Ondas i Arté, coordinador de Cadena 100 i Rock FM faran un pregó relacionat amb el món de la ràdio.

El pregó tindrà lloc el dissabte, 29 d'abril, a la plaça de l'Ajuntament.

Jaume Peral

 

Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, va ser corresponsal a Girona de l'agència EFE, de Radio Nacional de España, redactor de ràdio cadena a Girona i delegat de Catalunya ràdio a Girona. Posteriorment, es va incorporar a la redacció de Madrid de Catalunya Ràdio.

El 1992 va assumir la coordinació de Catalunya Informació, coincidint amb la posada en marxa de l'emissora.

 

Entre el 1993 i el 1995 va dirigir les seccions d'Economia, Societat i Política tant de Catalunya Ràdio com de Catalunya Informació.

 

El 1995 va assumir la subdirecció d'Informatius i tres anys més tard va ser designat cap dels serveis informatius de Catalunya Ràdio i màxim responsable de Catalunya Informació que, sota la seva direcció, va rebre un Premi Ondas l’any 2002.

 

El 2004 va passar a dirigir la comunicació de Catalunya Ràdio i el 2005 es va incorporar a Televisió de Catalunya com a cap de comunicació. Durant un any, del 2011 al 2012 va ser redactor del programa Parlament de TVC. El maig del 2012 va ser nomenat director d'informatius de TV3. Des de febrer de 2016 al març del 2017 va ser director de Televisió de Catalunya.

 

El gener de 2018 va ser elegit sotsdirector de RAC1 i RAC105 i un any després, el febrer de 2019, va ser nomenat director general de Catalunya Comunicació, secció audiovisual del Grupo Godó, assumint la direcció de: 8tv, RAC1 i RAC105.

 

Des de setembre 2022 i fins a l’actualitat, amb la venda de 8tv, Peral exerceix de director de les emissores RAC1 i RAC105.

 

 

Jaume Serra i Saguer

Periodista i directiu de mitjans de comunicació. Delegat de PRISA Media a Catalunya i secretari general dels Premis Ondas.

 

Després d’estudiar als Fossos i fer el COU al Ramon Muntaner, als 19 anys va vincular-se al periodisme a Ràdio SER Empordà, mentre encara era a la universitat. La seva primera feina a la ràdio era la de trucar als camps de futbol de la comarca per demanar els resultats dels partits dels caps de setmana.

 

Davant dels micròfons, va cobrir la informació diària de la comarca -coincidint amb el període de la mort de Salvador Dalí- i va presentar diferents programes, com SER Esportius, La Ràdio al Sol o El cafè d’estiu. En aquella època va simultaniejar la ràdio amb col·laboracions periodístiques al Setmanari de l’Alt Empordà, Empordà esportiu i El Punt i va coordinar revistes del Patronat d’esports de Figueres i del Consell esportiu de l’Alt Empordà.

 

Després d’uns mesos fent de periodista a Ràdio Girona, al setembre de 1990 va ocupar el seu primer càrrec directiu com a delegat de Ser Empordà. Sempre recorda que en aquesta emissora es va enamorar de la ràdio i hi va adquirir l’esperit professional que l’ha acompanyat durant la seva carrera.

 

Posteriorment, va ser director de Ràdio Lleida, Ràdio Girona i des de 2012 treballa a Barcelona on ha estat director de continguts i, després, director de la SER a Catalunya i de Ràdio Barcelona. Al desembre de 2021 va passar a ser delegat de PRISA Media a Catalunya.

 

Llicenciat en publicitat i relacions Públiques i màster en Direcció d’organitzacions en l’economia del coneixement, ha estat membre de la junta de l’Associació Catalana de Ràdio, de la junta de govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Girona, directiu de l’associació Tribuna de Girona, president d’Unió Ràdio del Pirineu, conseller de Ràdio Olot i president de l’Associació Cap nen sense joguina. Al 1999 va publicar el llibre “La Ràdio a Lleida. La transformació del mitjà (1980-1999)” i ha participat en diferencies publicacions relacionades amb la història de la ràdio.

 

 

Lluís Arté i Gil

 

Periodista figuerenc que a l’edat de catorze anys ja va presentar el seu primer programa a Ràdio Popular de Figueres, emissora a la qual -anys més tard- hi treballaria com a “cap de programes” fins al naixement de la Cadena 100.

 

El 1993 fa el salt a Barcelona per presentar i dirigir un programa musical a Cadena 100 Catalunya. En aquella època entrevista els artistes musicals més rellevants de l’escena catalana, estatal i internacional fins al 1996 en què és nomenat coordinador de les emissores de la Cadena 100 a Catalunya. L'any 2013 rep l’encàrrec de posar en marxa l’emissora Rock FM a Catalunya.

 

Lluís Arté ha estat referenciat per revistes musicals de prestigi mundial com Music & Media (programmer of the year) o Billboard.  En el 2017 els serveis informatius de l’emissora de Cope Catalunya, de la que n’és també cap de programes, va rebre el premi Ondas Nacional de Radio per la millor cobertura dels atemptats de La Rambla de Barcelona.

 

Actualment, és coordinador de Cadena 100 i Rock FM a Catalunya, alhora que sotsdirector territorial de Cope Catalunya i Andorra.

 

Àlex Gifreu, dissenyador del cartell de Fires

El dissenyador figuerenc, Àlex Gifreu, serà l'encarregat de dissenyar el cartell de l'edició d'enguany de les Fires i Festes de la Santa Creu.

 

 

Figueres, 31 de març de 2023