Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament continua treballant per aplicar polítiques i iniciatives per reduir en un 20% les emissions de gasos d'efecte hivernacle l'any 2020 gràcies a l'eficiència i l'estalvi energ&egra...

Compromís que es va adquirir, el febrer de 2009, amb la signatura del Pacte d’Alcaldes a nivell europeu. Una de les actuacions que en encaminen la ciutat cap a aquest objectiu ha estat la instal·lació, ja fa uns mesos, d'unes casetes prefabricades que tenen lavabos públics.

I és que en aquests lavabos hi ha instal·lat una de les últimes innovacions en il·luminació interior que es troben al mercat. Gràcies a un captador de petites dimensions instal·lat en la teulada es recull la llum natural de l'exterior i es recondueix cap a l'interior a través d'un tub fabricat amb material altament reflectant. Un detector de presència i un regulador indiquen si la llum solar que arriba a l'interior és suficient, i si no ho és, la reforça amb la provinent d'un anell de leds.

“Aquesta tasca, gens senzilla, requereix d'un esforç important i d'inventiva per conjuminar la reducció dels costos energètics amb la millora dels serveis als ciutadans”, explica el regidor de Medi Ambient, Pere Giró, qui recorda que “l'aprofitament de la llum natural és el més antic, econòmic i ecològic concepte d'il·luminació, que ha calgut reinventar per poder-lo fer arribar també a les construccions sense obertures”