Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En una junta extraordinària de portaveus els representants de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Figueres, l’1 d’abril, van fer una declaració conjunta adreçada a les conselleries d'Interior, Benestar Social, Justícia, Territori i Educació per trobar solucionar al barri de Sant Joan.

Els grups municipals de l’Ajuntament de Figueres fan un comunicat per exigir solucions per al barri de Sant Joan.

El comunicat és el següent:

D'un temps ençà, els Barris de Sant Joan, del Culubret, del Juncària Parc Bosc i del Bon Pastor, situats a la zona oest de la ciutat de Figueres, es troben en una situació de conflictivitat creixent a conseqüència de diversos factors socioeconòmics.

Conscients que no es tracta d’uns fets aïllats, sinó fruit de la creixent activitat delictiva que porten a terme en aquella zona uns determinats grups d’individus que posen en perill els propis veïns del barri i els de la resta de la ciutat. Cal doncs fermesa en la inversió urbanística, educativa, cultural i en polítiques socials com també fermesa en matèria de seguretat en col·laboració amb els cossos de policia i les autoritats judicials.

Conscients que més enllà de totes les iniciatives urbanístiques, pedagògiques i d’acció social cal també fermesa en matèria de seguretat.

Conscients que la problemàtica específica que assetja el barri ultrapassa les competències municipals.

I, sobretot, convençuts que l’abordatge d’aquesta matèria no ha de ser mai motiu de confrontament polític, ans d’unitat de totes les forces del consistori

REUNITS

en Junta extraordinària de portaveus els representants de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Figueres l’1 d’abril, a convocatòria de l’Alcaldessa-presidenta de la Corporació, acordem de forma conjunta emetre aquesta Declaració i en vista a la pròxima reunió amb el Conseller d’Interior de la Generalitat, prevista per al 12 d’abril de 2016,

MANIFESTEM

  1. Que tota acció encaminada a resoldre els conflictes que assetgen el barri de Sant Joan (i, per veïnatge, els barris propers del Culubret i Habitatges del Parc, i per extensió a la resta de la població), serà duta a terme amb consens i unitat, renunciant expressament a que esdevinguin motiu de confrontació política o electoralista.
  1. Que en el barri de Sant Joan i el seu entorn es desenvolupa una activitat delictiva derivada del conreu de droga i la comercialització de substàncies estupefaents que requereix un esforç especial en matèria de seguretat acompanyada d'accions urbanítiques i d'atenció social de gran abast i inversió.

Que per fer front a aquestes conductes delictives cal una intervenció integral i transversal de totes les forces de seguretat en col·laboració amb les autoritats judicials i els màxims òrgans d'acció social i educativa del país atès que el problema ultrapassa l’àmbit local i que Figueres, per si sola, no disposa dels mitjans suficients ni adequats per encarar un conflicte de proporcions que s’estenen fins a l’àmbit internacional, atesa la proximitat amb la frontera.

Per tot això,

DEMANEM

La implicació i la col·laboració activa de les Conselleries d'Interior, Benestar Social, Justícia, Territori i Educació per fer front a la problemàtica abans exposada.

Figueres, 1 d’abril de 2016

Signen l’Alcaldessa, el Tinent d’Alcalde i els Portaveus municipals