Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dissabte es van donar a conèixer els noms dels guanyadors del XIV Premi d'Experiències Educatives; convocat per l'Ajuntament de Figueres; el IV Premi d'Articles Periodístics, que promou l'Ajuntament de Palafrugell, i el IV Premi de Narrativa Curta, que organitza l'Ajuntament de Begur.

Els ajuntaments de Figueres, Palafrugell i Begur lliuren els Premis Josep Pallach.

En l'acte de lliurament dels Premis d'Educació Josep Pallach a l'auditori dels Caputxins hi van participar el president de la Fundació, Josep Maria Soler; la vicerectora de Territori i Compromís social de la Universitat de Girona, Sílvia Llach; l'alcalde de Begur, Joan Loureiro; l'alcadessa de Figueres, Marta Felip; i el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Palafrugell, Albert Tané.

ACTA DEL JURAT

El Jurat del Premi d’Experiències Educatives Josep Pallach presidit per la Sra. Marta Felip Torres, alcaldessa de Figueres i format per la, Sra. Dolors Barceló, Sra. Mireia Bellapart, representant del Moviment de Renovació Pedagògica de l’Alt Empordà; Sra. Mercè Díaz, directora de l’escola Josep Pallach, de Figueres; Sr. Jordi Campeny, inspector del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Sr. Josep Maria Mora, director del Servei Educatiu de l’Alt Empordà i Josep Maria Soler, president de la Fundació Josep Pallach, de Palafrugell, es reuneix el dia 23 de febrer de 2018, a les 10 hores, a la sala de reunions de l’edifici de serveis municipals de l’Avinguda Salvador Dalí, 107, per tal de deliberar sobre els 12 treballs presentats en la catorzena edició del Premi d’Experiències Educatives Josep Pallach.

Assisteixen el Jurat, en tasques tècniques i de secretaria, Anna Cortada i Emma Llanet, tècniques del Servei d’Educació de l’Ajuntament de Figueres.

El Jurat fa constar com a fet altament positiu que tants col—lectius i persones d'aquest país creguin que l'educació és molt important per al seu futur i que hi aportin experiències innovadores, a tot nivell i àmbit (aula, centre, poble, ciutat gran). Tanmateix es mostra molt satisfet per el tarannà transversal –de traspassar les fronteres en les quals s’emmarca el projecte- de moltes de les experiències presentades.

Per altra banda, també lamenta que, en alguns casos, tot i tractar-se d’experiències molt interessants, s’han hagut de descartar per qüestions formals –segons les bases-, la qual cosa es remarca per tal que ho puguin tenir en compte els participants de les properes convocatòries.

El Jurat ha acordat fer menció especial a dos projectes, atorgant-los un diploma en reconeixement del treball realitzat:

Gaudimde l’art, de David Codina Riqué, portat a terme a la Fundació Champagnat - Maristes Valldemia de Mataró

Aprenentatgeactiua través de la programació i la robòtica, de David Llamas Pleguezuelos i Domènec Rusca Mestre, dut a terme a l’Escola Carrilet de Palafrugell.

D’entre les experiències que han passat a la fase final s’ha considerat que hi ha dues experiències que destaquen bé pel seu nivell de concreció en la implementació del projecte i reconeixement de l’educació des d’una altra perspectiva, bé per la capacitat d’inventiva. Per aquest motiu, el Jurat ha decidit adjudicar-los un accèssit a cada un.

ACCÈSSIT 1: Ens des-eduquem per re-aprendre

Treball presentat per Judith Giró i Eva gilabert, de l’Escola El Bosc de Mont-ral. Descriu un treball interdisciplinari, presentat en format de diari d’aula, amb un elevat grau de concreció i ajustament a l’entorn on s’implementa el projecte: en el marc de l’escola rural. El projecte posa de manifest el reconeixement de l’escola des d’una perspectiva diferent, partint de la base de l’educació interdisciplinària i personalitzada.

ACCÈSSIT 2: Musicoteràpia amb alumnes pluridiscapacitats

Treball presentat per Anna Losantos de l’Escola d’Educació Especial L’Arboç de Mataró.

El projecte descriu un treball enmarcat en un centre d’educació especial de Catalunya. Destaca per l’alt nivell d’innovació metodològica i la capacitat d’inventiva amb infants pluridiscapacitats.

PREMI JOSEPPALLACH, XIV edició : Rumb al Canigó (Guiem junts elnostrefutur)

Treball    presentat  pels   professors  del  Cicle  Formatiu    de   Grau  Mitjà   de Conducció d’Activitats Físico-Esportives al Medi Natural de l’Institut Illa de Rodes de Roses: Xavier Vilella Gassiot, Xavier Casorran Solano, Antoni Muné Cobacho, Eva García Rosa, Roger Pujol Pallejà i Rubén Lamas Falguereas Descriu un treball innovador basat en la teoria de l’aprenentatge significatiu que supera reptes actuals de l’educació com ara l’assoliment del treball en xarxa, el plantejament transversal o el desenvolupament de la funcionalitat dels aprenentatges, proposat com una activitat en forma de repte i en el marc del Crèdit de Síntesi.