Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El tradicional concurs de fanalets es farà online a través d'Instagram.

Tenim notícia que el concurs de fanalets que organitza cada any l’Ajuntament de Figueres es celebra com a mínim des de fa 100 anys. A “La Veu de l’Empordà” de 1921 podem llegir-hi l’anècdota d’un nen que es deia Domènech Viñas i Subirà que —tot i estant malalt la nit de Reis i no poder sortir al carrer a veure la cavalcada— tenia un fanalet «digne del primer premi en el concurs obert».

 No volem trencar aquesta tradició malgrat la situació actual i és per això que enguany el concurs de fanalets el farem online. Adreçat a famílies, per participar-hi només cal construir un fanalet i penjar-ne una foto (o més) a Instagram (en un compte públic) amb l’etiqueta #FanaletsReisFigueres citant l’@ajfigueres.

Pel simple fet de participar-hi, rebreu un obsequi de part de Ses Majestats els Reis d’Orient que podreu recollir a l’Ajuntament de Figueres a partir del dia 8 de gener, acreditant simplement que sou els titulars del compte des d’on s’ha penjat la foto. A més a més, es donaran tres primers premis que es faran públics el dia 6 de gener al migdia.

Les imatges del fanalet encès han de ser prou nítides i s’hi ha de veure que pot sostenir-se amb la mà a través d’un pal. Si a la imatge hi surten persones menors és sota la vostra responsabilitat.