Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les projeccions tindran lloc a La Cate els dies 23, 24 i 25 de maig a les 21

El Tour D'A 2018 porta a Figueres una selecció de pel•lícules del D'A Film Festival Barcelona de la mà del Cineclub Diòptria.

El Cineclub Diòptria porta a Figueres una selecció de pel·lícules del D'A Film Festival Barcelona 2018 amb la voluntat de fer arribar el cinema d’autor als espectadors i espectadores de l’Alt Empordà. Així, els dies 23, 24 i 25 de maig, a les 21 h a La Cate, es projectaran tres films que han estat presentats de manera recent en diversos festivals internacionals de cinema: Braguino, del director francès Clément Cogitore, Premi a la millor pel·lícula de la secció Zabaltegui a Sant Sebastià;  A ciambra, de Jonas Carpignano, premiada amb David di Donatello a la Millor Direcció i Millor Muntatge, guanyadora del Premi al millor actor al Festival de Cinema Europeu de Sevilla,  i Premi  del Públic de l’edició d’enguany del D'A  Film Festival Barcelona; i El león duerme esta noche del director japonès Nobuhiro Suwa, protagonista de la retrospectiva D'A 2018.

Tour D’A 2018 és una proposta que porta una selecció de pel·lícules del D'A Film Festival Barcelona a nou poblacions de Catalunya: Berga, el Prat de Llobregat, Igualada, Manresa, Sabadell, Sitges, Vic i Vilafranca del Penedès, essent Figueres l’única ciutat de fora de les comarques de Barcelona que acull aquesta iniciativa.

El Tour D’A figuerenc, comptarà amb atractius afegits, com la presentació per part del director del D'A Film Festival Barcelona, Carlos R. Ríos, de la projecció de “A ciambra” el dijous 24 de maig, o preus especials pels espectadors que assisteixin a més d’una projecció: 1 projecció: 6 €   /  2 projeccions: 9 €   /  3 projeccions: 12 €

BRAGUINO 

Direcció: Clément Cogitore | França, 2017

23 de maig, 21 h – La Cate, Figueres

Una de les pel·lícules més misterioses i hipnòtiques de la temporada que ens porta a una de les zones més perdudes de Sibèria per mostrar-nos com es relacionen els dos únics clans familiars que viuen en la regió i que estan enfrontats entre si.

Un documental que recorda a Buñuel o El pueblo de los malditos, ple de nens salvatges.

Premi Zabaltegi - Tabakalera a Sant Sebastià 201

A CIAMBRA 

Direcció: Jonas Carpignano | Itàlia, EUA, França, Alemanya, 2017

23 de maig, 21 h – La Cate, Figueres

* Presentació a càrrec de Carlos R. Ríos, director del D'A Film Festival Barcelona

Una de les revelacions de l'any. Un film produït per Martin Scorsese, ambientat en una comunitat gitana a la regió de Calàbria i protagonitzat per un carismàtic adolescent de 14 anys que vol entrar en l’edat adulta el més ràpid possible.

Una petita joia que va triomfar a la Quinzena de Realitzador de Canes 2017, Premi al Millor actor a Sevilla i Premi del Públic al D'A Film Festival Barcelona 2018.

EL LEÓN DUERME ESTA NOCHE

Direcció: Nobuhiro Suwa | França, Japó, 2017

24 de maig, 21 h – La Cate, Figueres

D'A 2018 ha dedicat la seva retrospectiva al director japonès establert a França Nobuhiro Suwa (Hiroshima, 1960), autor que comparteix generació amb Hirokazu Kore-eda i Naomi Kawase i que en una carrera de 20 anys ha dirigit sis llargmetratges.

Al seu esplèndid darrer film El león duerme esta noche, estrenat mundialment al Festival de Sant Sebastià, està protagonitzat per un immens Jean-Pierre Léaud que s’enfronta des de la ficció i l’ofici d’actor a la mortalitat i els fantasmes del passat. Una obra senzilla, depurada i profundament commovedora.

El D’A Film Festival Barcelona va tenir lloc del 26 d'abril al 6 de maig i va presentar una selecció del millor cinema del moment, amb una combinació de noms novells i directors consolidats, pel·lícules que han triomfat en festivals internacionals i apuntant el radar cap a les noves tendències de la creació cinematogràfica, incloent el més nou que està passant en el cinema espanyol. Deu dies dedicats a la cinefília, les propostes emergents i de risc i el millor del cinema d'autor, amb una programació que va incloure un centenar de films i la presència de prop de trenta directors