Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’han instal•lat pantalles a les quatre principals parades del servei de transport urbà de Figueres amb l’objectiu d’informar els usuaris, en temps real, del pas dels vehicles.

El servei de transport urbà ja compta amb les pantalles a les parades de bus que informaran en temps real del pas dels vehicles.

Aquests dispositius estan alimentats amb energia solar i s’han situat a la Rambla, la plaça del Gra, la Font Lluminosa i la plaça Catalunya. En aquests moments, s’està configurant el sistema i durant els propers dies està previst que comencin les proves reals.

Al mateix temps, s’han posat en funcionament la meitat dels monitors que s’estan incorporant a l’interior dels vehicles de la flota. Els dispositius informen, amb missatges sonors i visualment, de les parades per les quals van passant els autobusos, així com de les possibles incidències del servei.

Des de Fisersa s’ha apostat per aquest nou servei amb l’objectiu de garantir la puntualitat del servei i, al mateix temps, poder agilitzar les solucions pertinents davant qualsevol incidència de trànsit a les línies que circulen per la ciutat i l’àrea urbana de la capital alt empordanesa. Aquesta resposta ràpida s’aconsegueix a partir de les dades que envien els GPS situats als busos, la recopilació d’aquestes i la posterior monitorització.

L’empresa supramunicipal ha incorporat un GPS a tots els busos de la flota, connectat a un servidor informàtic degudament configurat, per controlar la ubicació dels vehicles i fer arribar aquesta informació a les pantalles.

El conseller delegat de Fisersa, Manuel Toro, afirma que "amb les noves pantalles s’haurà acabat la situació d’intranquil·litat en arribar a la parada i no saber quan ha passat el darrer vehicle o quin temps trigarà a arribar el següent. La tecnologia espacial del GPS està al servei de les situacions més senzilles”.

Per la seva banda, el gerent de Fisersa, Lluís Martínez, explica que la instal·lació del Sistema d’Ajuda a l’Explotació (SAE) ja està funcionant proporcionant informació de control per la gestió del transport i que “aquesta tecnologia provocarà un canvi substancial en la relació dels usuaris amb el servei”.

Per últim, l’alcaldessa-presidenta, Marta Felip, considera que "aquesta acció és un pas molt important, ja que a banda de seguir ampliant la flota de transport urbà, també s’ha millorat el servei i aquest és un dels primers passos per facilitar la informació i fer un transport urbà més amable i accessible per a tothom".

Sistema habilitat per a invidents
Les pantalles incorporen un sistema preparat per informar els invidents a través del  comandament a distància homologat per la ONCE. En arribar a la parada de bus es podrà activar el dispositiu i, gràcies a un avís auditiu, s’avisarà a l’usuari del temps d’espera que falta perquè arribi el següent vehicle.