Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La visita s'ha fet en col•laboració a la Unitat de Compromís Social de la UdG entre l'abril i el maig d'aquest any

El Servei de Cooperació de l'Ajuntament de Figueres viatja  per primera vegada a Senegal per fer seguiment  dels projectes en marxa.

Un equip tècnic del Servei de Cooperació de l'Ajuntament de Figueres ha dut a terme aquest mes d'abril la primera visita formativa a Senegal per fer seguiment in situ dels projectes que diverses entitats hi desenvolupen en col·laboració amb l'Ajuntament i conèxer de primera mà la realitat educativa i sociocultural de la regió. El viatge s'ha fet amb estudiants de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG i amb la col·laboració de la Unitat de Compromís Social de la Universitat, amb l'objectiu que puguin fer un retorn solidari del viatge i explicar la situació del país a escoles de la ciutat.

Durant el viatge, que ha tingut lloc del 28 d'abril al 5 de maig, l'equip format per tècnics de Cooperació de l'Ajuntament i universitaris de la UdG ha pogut conèixer el treball i participar en els projectes que duen a terme les entitats figuerenques a Senegal gràcies a les subvencions de l'Ajuntament de Figueres: Mussidal, que du a terme un projecte d'apoderament de les dones a Kolda, alfabetització a Nebatama (Velingara) i suport a la cooperativa agrícola a Sare Tening (Kolda); la Fundació Talibés, que lidera la construcció d'una biblioteca i una escola a Ndagane; i Bicicletas Sin Fronteras, que desenvolupa el projecte Bicicletes per l'educació a Palmarín.

A més, actualment s'està preparant el projecte d'educació pel desenvolupament, com a retorn solidari en relació a la sensibilització del treball de les entitats que treballen al territori, a càrrec dels estudiants de la UdG i del Servei de Cooperació de la UdG. La primera de les xerrades-tallers serà el proper dilluns 18 de juny a l'Institut Olivar Gran, a diferents grups de 3r i 4rt d'ESO, i també s'han concertat xerrades amb PTT/PQPI, amb l’Escola d’Adults i amb l'Institut Monturiol i amb d'altres centres de la ciutat que encara s'han de concretar.

El viatge ha permès, també, millorar la cohesió social i l’entesa entre l’Ajuntament i les persones d’origen senegalès de Figueres, i ampliar el coneixement del col·lectiu d’origen senegalès a Figueres, a nivell dels centres escolars, associacions, centres d’adults, tant amb l’estada al Senegal com amb el treball previ i de retorn que està previst realitzar.

El primer tinent d'alcalde i regidor de Cooperació, destaca: "Figueres és solidària, Figueres coopera, i és la nostra obligació comprovar in situ l'estat dels projectes i inversions, donar fe que els recursos estan ben emprats, i avaluar sobre el terreny per justificar que la nostra presència és necessària".