Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un arxiu que contempla els 25 anys de professió de l’arquitecte S’hi podran observar maquetes com la de l’Aquari de Nova York o el prototip del projecte del Bulli

El reconegut arquitecte Enric Ruiz-Geli ubicarà a la ciutat de Figueres l’arxiu del seu estudi en un nou edifici que pretén ser un nou node cultural .

El reconegut arquitecte Enric Ruiz-Geli ubicarà a la ciutat de Figueres la seu del seu estudi en un nou edifici que pretén ser un nou node cultural. Un projecte que pretén mostrar les obres de l’arquitecte i que el donarà a conèixer a la ciutadania. Un espai que contemplarà maquetes com la de l’aquari de Nova York, impressions en 3D, el prototip de projecte del Bulli... En definitiva, elements arquitectònics de gran valor que situarà Figueres en el punt més alt de l’arquitectura, ja que molts d’ells han estat a grans certàmens d’arquitectura com la Biennal de Venècia. L’arxiu que s’ubicarà a la ciutat de Figueres és un arxiu col·lectiu, amb obres de col·leccions de professionals multidisciplinaris com Josep Perelló, físic, Richard Buckminster Fuller, arquitecte, Toni Cumella i ceramista. En aquest nou espai l’educació, la formació i la divulgació tindran un paper molt important.

Aquest serà l’arxiu de 25 anys de professió d’Enric Ruiz-Geli, un arxiu dinàmic i en moviment constant i alhora, ser un projecte pedagògic per posar en valor l’arquitectura per educar els nens i nenes potenciant el seu coneixement.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que “és un orgull per la ciutat que l’Enric Ruiz-Geli, l’arquitecte amb més reconeixement internacional, aposti per la nostra ciutat.  Reforça el nostre sentit de pertinença, el nostre orgull de ciutat. Un projecte dels figuerencs més internacionals que tenim a dia d’avui serà aquí”.

L’arquitecte Enric Ruiz-Geli ha explicat que “aposto per Figueres perquè és la meva ciutat, perquè vull compartir, donar i participar de la meva ciutat i permetre que els figuerencs i les figuerenques puguin conèixer el meu arxiu. L’arxiu generarà a Figueres un potencial de l’economia del coneixement”.

 

Figueres, 16 de gener de 2023