Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El proper dijous 15 de desembre, a les 21.30 h, Lluís Galter (Figueres, 1983) presentarà el seu darrer film 'La substància' a la sessió del Cineclub Diòptria.

El realitzador de cinema figuerenc Lluís Galter presenta la seva darrera pel·lícula 'La substància' al Cineclub Diòptria.

La pel·lícula sorgeix del Màster de Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra, dirigit pel també figuerenc Jordi Balló, i va rebre el suport de l’Ajuntament de Figueres en ser-li atorgada una Beca Agita de 6.000 € quan el projecte encara es trobava en una fase molt embrionària.

L’any 2010, una delegació de l’empresa China Merchants Group es presentà a Cadaqués, localitat icònica de la Costa Brava catalana, coneguda internacionalment per ser refugi i inspiració de l’insigne pintor
Salvador Dalí. La seva missió, prendre apunts per a construir, en un futur, una rèplica del poble empordanès a la Xina. Sis anys més tard, la Tingting, una jove emprenedora que viu a la ciutat de Xiamen i que s’ha comprat un pis a Kadakaisi, la rèplica xinesa del poble de Cadaqués, decideix passar-hi un cap de setmana per desconnectar del seu dia a dia en una ciutat en constant ebullició.

Aquí comença “La Substància”: un documental que navega entre l’original i la rèplica, la realitat i el somni, el temps i la memòria, a través dels paisatges de Cadaqués, Kadakaisi, Xiamen i el Cap de Creus... El film, va estrenar-se en el marc del Festival de Cine Europeo de Sevilla el passat 5 de novembre.

PROJECCIÓ: dijous 15 de desembre, a les 21:30 h a La Cate. ENTRADA GRATUÏTA