Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es tracta d'un programa per a la promoció, difusió i captació d'inversions a l'espai urbà, industrial i tecnològic de l'àrea urbana de Girona i Figueres, coordinat per l'Ajuntament de Figueres i l'Ajuntament de Girona

El programa Invest in Girona-Figueres fa un balanç positiu dels primers 2 anys amb una nova empresa implantada a l'Alt Empordà i deu peticions.

El programa per a la captació d'inversions a l'àrea urbana de Girona i Figueres, Invest in Girona-Figueres, ha obtingut en els dos primers anys de funcionament uns resultats positius, amb una nova empresa implantada a Castelló d'Empúries (Alt Empordà), i l'atenció i acompanyament de 10 empreses i inversors potencials interessats en instal·lar-se als polígons industrials de les àrees urbanes de Girona i Figueres. En el marc del programa, coordinat per l'Ajuntament de Figueres i l'Ajuntament de Girona, també s'ha establert contacte amb entitats públiques i/o privades per donar suport a les accions d’internacionalització i atracció d’inversions  i activitat, i s'ha elaborat una guia amb els procediments a seguir per informar i acompanyar correctament un potencial inversor.

Pel que fa a la nova empresa instal·lada a Castelló d'Empúries, l'Ajuntament de Figueres va atendre i donar resposta a les peticions de recerca d'una ubicació i un espai adequat a les seves necessitats, i suport per a la selecció de personal. A dia d'avui, la col·laboració de serveis entre l'empresa i l'Ajuntament segueix vigent.

Actualment, l'Ajuntament de Figueres està treballant en el mapeig dels polígons d’activitat econòmica de la zona - a partir del qual s'ha elaborat un catàleg d’espais disponibles i ocupats dels polígons industrials dels municipis participants - i en la creació d’una nova aplicació informàtica de bases de dades d’empreses d’abast comarcal, ambdós projectes liderats pel Consell Comarcal de l'Alt Empordà. També està treballant en la prospecció  d’empreses comarcals, un projecte liderat per l’Ajuntament de Figueres.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha fet un balanç positiu de les primeres experiències d'aquest programa: "És molt important la col·laboració i coordianció del territori i de les administracions per captar inversions, i acompanyar i facilitar la implantació de noves indústries. I sobretot, anar consolidant i ampliant els municipis adherits, que a l'entorn de Figueres són vuit, i seguir teixint complicitats per millorar l'oferta i l'atenció a les empreses".

Investin Girona-Figueres, creat l'any 2015, és un programa per a la promoció, difusió i captació d'inversions a l'espai urbà, industrial i tecnològic de l'àrea urbana de Girona i Figueres, que engloba molts agents socioeconòmics i territorials. El projecte, format per una xarxa de 22 municipis de l'àrea urbana de Girona i Figueres, es va presentar el 2015 i suposa una eina eficaç de promoció del territori que permet aprofitar els recursos i oportunitats existents.

Les noves línies d'actuació del programa són la captació de nous ambaixadors amb la col·laboració dels ajuntaments participants al programa, la coordinació amb altres entitats del territori per a la difusió del programa, i  la creació de material de difusió conjunt del programa per difondre el territori en fires sectorials a l’àmbit nacional o internacional