Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, i el regidor d’Hisenda, Manuel Toro, han presentat, aquest dijous, els pressupostos municipals per al 2013. Un expedient que es portarà al ple o

Les xifres per a l’any vinent són lleugerament superiors a les del 2012. Es preveu un augment dels ingressos, que se situarien en 47.229.582 euros, mentre que l’apartat de despeses la xifra que s’ha previst és de 46.617.668 euros. L’alcalde Santi Vila ha explicat que es tracta d’un pressupost que continua buscant l’austeritat, però sense renunciar a les necessitats derivades per la crisi i prioritzant l’atenció a les persones. És per això que la partida destinada a serveis socials s'incrementa en un 16,6%, on s'hi inclou un fons de 150.000 euros destinat a atendre les necessitats de les famílies desnonades.

Les altres partides que creixen són les de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme en un 37,5%, augment derivat de l’obertura de les oficines de turisme de Figueres tot l’any; la de Cultura; Medi Ambient; Acció Cívica; Esport i Seguretat.  D'altra banda però, cauen les previsions de despesa per a les àrees de Presidència; Urbanisme, o la Central de compres.

Inversions
Tot i l’austeritat i contenció, l’Ajuntament de Figueres executarà el 2.013 diferents inversions per valor de 4.351.817 euros. Destaquen la segona fase de les obres del Convent dels Caputxins per a convertir-lo en un auditori, 1,35 milions d’euros); la rehabilitació de l’antic Escorxador en la Casa Empordà (1,2 milions d’euros) i la urbanització del passeig Nou (1,3 milions d’euros).

El Govern municipal continua amb la previsió de reduir la despesa i augmentar els ingressos en poc més de 135.000 euros. Una diferència que servirà per eixugar el deute municipal que se situa en 1,5 milions d’euros. Pel que fa al tan per cent de deute, se situarà al 84,5%, 10 punts menys que aquest any i molt per sota del 133% que tenia la ciutat el 2.000 en plena època de creixement econòmic.

Descarrega't el dossier resum Pressupost 2013