Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de l’Ajuntament de Figueres nomena Jordi Masquef com a nou alcalde de la ciutat .

Amb humilitat, respecte i il·lusió. Així ha assumit avui l’alcaldia de Figueres el fins ara segon tinent d’alcalde, Jordi Masquef (PDeCAT), després que hagi estat nomenat nou alcalde de la ciutat pel ple de l’Ajuntament en la seva qualitat de candidat de la formació més votada a les últimes eleccions municipals. Masquef substitueix a Marta Felip, que en un ple anterior ha formalitzat la seva renúncia a l’alcaldia a causa del seu nomenament, l’estiu passat, com a secretaria general del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat.

 

Masquef ha centrat el seu discurs en la necessitat de culminar l’acció de govern impulsada fins ara per l’alcaldessa Felip, però al mateix temps  ha deixat clar que “de la mateixa manera que no renuncio a la seva herència, tampoc renuncio a aplicar canvis en les formes i en les polítiques”. “Tinc el dret a desenvolupar un projecte propi i, com no, també a equivocar-me”, ha afegit el nou alcalde. Masquef ha reiterat que “al final del mandat em podran felicitar o criticar, però espero que mai posin en dubte la meva honestedat”.

 

“Ser alcalde de la teva ciutat és el millor que li pot passar a algú que se l’estima i assumeixo el càrrec per ser l’alcalde de totes les figuerenques i figuerencs, sense excepcions ni distincions ideològiques”, ha dit com a declaració de principis just després de prendre possessió.

 

L’alcalde de Figueres ha fet una crida a la col·laboració de la resta de grups municipals perquè “la ciutadania ens exigeix, amb tota raó, que li posem les coses fàcils i no difícils”. En aquest sentit, ha anunciat l’inici d’una ronda de converses amb totes les formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament per explorar la possibilitat d’arribar fins a finals de mandat a acords de governabilitat o en els temes més estratègics per la ciutat, com ara els pressupostos.

 

Jordi Masquef ha assenyalat durant el discurs que la màxima prioritat dels propers mesos serà l’aplicació d’un pla de xoc contra l’incivisme i la inseguretat. “Vull fer la vida impossible als incívics i als delinqüents, perquè ells són els únics responsables de la degradació dels nostres espais públics. Durant la seva intervenció també ha anunciat una propera trobada amb totes les associacions de comerciants figuerenques per consensuar estratègies i solucions.

 

“La meva aspiració és que a Figueres s’hi visqui bé i la gent es guanyi bé la vida”, ha indicat l’alcalde després d’assenyalar que la ciutat, com passa a molts altres municipis catalans, té “uns índexs de pobresa i desigualtat social dels quals no ens en podem sentir orgullosos”. És per això, ha afegit, que “el meu grup i jo estem convençuts que la millor forma d’acabar amb la pobresa és a través de la generació d’activitat econòmica”