Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de l'Ajuntament de Figueres condemna la invasió Russa a Ucraïna.

L’Ajuntament de Figueres lamenta i condemna la invasió iniciada per l’exèrcit de la Federació Russa contra el territori de la República d’Ucraïna la matinada del 24 de febrer i totes les accions derivades d’aquesta ofensiva. Un seguit d’agressions que suposa la violació del dret internacional i que té greus conseqüències per a tota la població civil de la regió. 

 

Estem compromesos amb la resolució no violenta dels conflictes, i per aquesta raó, des del profund convenciment que l’ús de la violència, en totes les seves formes, no pot ser mai una solució als conflictes, reclamem el retorn a les vies diplomàtiques, que permeti un diàleg enfocat a la construcció de pau.

 

Figueres i la seva ciutadania estan profundament compromeses amb el manteniment de la pau. En nombroses ocasions ha mostrat el rebuig a les guerres i  també la seva solidaritat amb les poblacions víctimes de conflictes armats, desplaçaments forçats i altres tipus de catàstrofes. També manifestem també el suport a les 272 persones figuerenques d’origen ucraïnès, que viuen amb dolor i incertesa les conseqüències que els atacs militars tenen en la vida dels seus familiars i amics. 


Per tot això, expressem la solidaritat de la ciutat amb totes les víctimes d’aquest conflicte, i posem a disposició els nostres recursos a les organitzacions ciutadanes que estan preparant enviaments de material sanitari i aliments a la zona afectada.  Des de diversos col·lectius s’han organitzat una recollida d’aliments i material sanitari que es fa arribar a les víctimes del conficlte a Ucraïna. Es poden portar al mateix Ajuntament; a local de la Colla Castellera del Molí de l’Anguila, a l’Espai Obert i a la botiga Kolos del carrer Nou 126, entre d’altres.  

 

Hem creat el Comitè de Coordinació per la situació d'Ucraïna amb l'objectiu de coordinar la possible arribada de persones refugiades a la ciutat així com donar suport al poble ucraïnès amb la recollida de material humanitari i altres accions solidàries.  Un comitè format per l'Ajuntament, la Fundació Salut Empordà, Creu Roja, Càrites i representants de la comunitat ucraïnesa. 

  

Refermem el compromís de Figueres amb la pau i el diàleg per garantir així, el respecte als drets humans com a valors fonamentals.  Per últim, reclamem a la comunitat internacional una resposta diplomàtica al conflicte, amb mesures encaminades a la resolució pacífica del conflicte i el respecte als drets humans i els principis i valors democràtics. Figueres diu no a la guerra. Figueres diu si a la pau.