Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les actuacions contemplen la renovació total del paviment, renovació de l’enllumenat i xarxa de serveis urbans, renovació del mobiliari urbà, col•locació d’arbrat, i el soterrament dels contenidors. Les obres es realitzaran entre aquesta tardor i l’estiu de l’any vinent amb un pressupost de 2,2 M€

El Ple de l’Ajuntament de Figueres aprova la reurbanització i millora dels carrers Jonquera, Ample i Peralada dins el Pla de Rehabilitació del Centre .

El Ple de l’Ajuntament de Figueres va aprovar dijous, inicialment, els projectes de reburbanització dels carrers Jonquera, Ample i Peralada previstos en el Pla de Rehabilitació del Centre Històric que juntament amb la reurbanització recentment aprovada del carrer Barceloneta, i les actuacions previstes a la plaça de l’Escorxador i entron de l’Auditori dels Caputxins, suposaran una important transformació de l’espai públic al centre històric que es durà a terme entre aquesta tardor i l’estiu de l’any vinent. 

Les actuacions en aquests carrers que tenen com a objectiu transformar,  millorar i afavorir l’ús de l’espai públic i pacificar la mobilitat, contemplen la renovació total del paviment, renovació de l’enllumenat i xarxa de serveis urbans, renovació del mobiliari urbà, col·locació d’arbrat, i el soterrament dels contenidors.

Les obres es realitzaran entre aquesta tardor i l’estiu de l’any vinent amb un cost total de 2,2 M€ dels quals la Generalitat de Catalunya n’assumirà un 50%, l’Ajuntament un 35%, i el 15% restant amb Constribucions Especials.

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, assegura que amb aquests tres projectes de reurbanització, juntament amb el carrer Barceloneta, s’ha pogut desencallar definitivament la millora de l’espai públic prevista en el Pla de Rehabilitació del Centre Històric i que suposarà una transformació total i molt necessària d’aquest sector com la que va suposar la reurbanització del carrer Muralla, plaça de les Patates i carrer Canigó. “És una actuació importantíssima i estratègica per a donar un nou impuls al Centre Històric de Figueres, que juntament amb les actuacions socials i les subvencions previstes per a la rehabilitació i millora d’edificis i comerços transformarà per complet, en dos anys, tot el sector centre fins al Parc de les Aigües i l’antic Escorxador.”