Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es tracta d'un projecte impulsat pels alumnes del Projecte d'Enriquiment de l'INS Ramon Muntaner amb el suport de l'Ajuntament de Figueres

El Passeig de la Memòria convertirà el Passeig nou en un memorial de record a les víctimes dels bombardejos de la Guerra Civil a Figueres.

El Passeig de la Memòria convertirà el Passeig nou amb un memorial de record a les víctimes dels bombardejos de la Guerra Civil a Figueres. Avui s'ha presentat el projecte, un espai de memòria que ens enfronti al nostre passat i ens ajudi a encarar els reptes de futur. En aquest passeig es col·locaran 180 petges gravades amb el nom propi i la data de defunció de les víctimes, incrustades al paviment, i un conjunt escultòric referent a l'absència, de l'escultor empordanès Eudald de Juana, una acció que vol servir per honorar el record de les víctimes dels bombardejos i denunciar la barbàrie de la Guerra Civil.

 

El Passeig de la Memòria és un projecte impulsat per alumnes de l'institut Ramon Muntaner de Figueres integrats en el projecte d'Enriquiment, una iniciativa pedagògica i de recerca. L'objectiu és apropar els alumnes a la ciutat, connectar-los amb la seva història, una iniciativa pedagògica de l'institut Ramon Muntaner de Figueres que ja porta cinc anys duent-se a terme que vol oferir un espai de creixement i estímul a aquell alumnat que mostra una aptituds especials cap a l'estudi i la recerca. El Grup d'enriquiment de l'institut Ramon Muntaner està format per alumnes de tots els  nivells de l'ESO i batxillerat i és un projecte transversal i multidisciplinar que esdevé un referent per a la comunitat escolar i que, alhora, es projecta cap a la ciutat i el país mostrant com els joves actuals  són l'actiu més potent del nostre futur.

 

S'instal·larà també un tòtem informatiu que s'integrarà en el projecte turístic anomenat Ruta de la memòria, que senyalitzarà els indrets de la ciutat vinculats a episodis de la guerra Civil utilitzant la tipologia de tòtems ja existents en la Ruta del patrimoni.

 

L'alcaldessa de Figueres ha destacat que "avui fem un pas més per recuperar la memòria històrica de la nostra ciutat, que ja vam iniciar amb el projecte Stolpersteine, les pedres de la memòria. Mica en mica anem fent passos per donar veu i recordar públicament les víctimes d'aquestes atrocitats i que no hem d'oblidar per no cometre els mateixos errors del passat".