Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou govern de Figueres que encapçala Agnès Lladó ha presentat avui el cartipàs municipal en el qual Pere Casellas serà vicealcalde. Hi haurà dues tinences d'alcaldia encapçalades per Jesús Quiroga i Maria Gratacós

El nou govern de Figueres s'estructurarà en tres grans àrees.

Els quatre grups que configuren el nou govern de Figueres han presentat avui en roda de premsa el cartipàs per al proper mandat 2019-2023. Una organització estructurada en tres grans àrees - Progrés econòmic i atenció a les persones, economia i territori i espai públic- i pensada especialment per impulsar la ciutat i millorar el dia dia dels figuerencs.

Tots quatre han definit aquest cartipàs com una manera funcional d'organització per un govern fort i cohesionat que vol millorar des del primer dia la qualitat de vida dels figuerencs i alhora fer de Figueres una ciutat d'oportunitats.

Amb aquest cartipàs, l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó (ERC) tindrà les següents competències: coordinació de les àrees, projectes estratègics, relacions institucionals, promoció de la ciutat i relacions transfrontereres, nova ciutadania i les noves àrees de drets civils i feminisme.

El vicealcalde Pere Casellas (PSC), serà el responsable de seguretat, acció cívica i barris.

El segon tinent d'alcalde Jesús Quiroga (ERC), serà el responsable de Serveis socials, empresa i ocupació, formació i indústria.

La tercera tinent d'alcalde, Maria Gratacós (ERC) tindrà les àrees de: economia i hisenda, patrimoni, règim intern, serveis generals, govern obert i administració electrònica i transparència.

El regidor Xavier Amiel (Canviem Figueres) serà el responsable d'urbanisme i mobilitat

Alfons Martínez (PSC) serà el responsable de cultura i turisme.

El regidor Josep Alegrí (ERC) portarà les àrees d'educació i infància i joventut

José Castellón (Guanyem Figueres) s'encarregarà de serveis comunitaris, habitatge i foment de la participació.

La regidora Sònia Trilla (PSC) tindrà les competències d'organització-contractació, recursos humans i medi ambient.

El regidor César Barraenechea (PSC) serà el responsable d'esports, serveis urbans, espai públic i manteniment.

I finalment, Ester Marcos (ERC) tindrà les competències de comerç i mercats, festes, cooperació, noves tecnologies, sostenibilitat, promoció de la salut, gent gran i diversitat funcional.

El nou govern tindrà majoria al consistori després d'anys de governs en minoria i comptarà amb onze regidors a l'equip de govern, una vicealcaldia i dues tinences d'alcaldia. Pel que fa a les dedicacions, n'hi haurà cinc d'exclusives (l'alcaldessa Agnès Lladó i els regidors Sònia Trilla, Ester Marcos, César Barraenechea i José Castellón i una de parcial, Pere Casellas. Les dedicacions representen un percentatge similar al dels governs anteriors, al voltant del 50% dels membres del govern.

Pel que fa a personal eventual, es mantindrà una estructura i nombre similar als governs anteriors. Si bé, la despesa en personal eventual serà menor que en governs anteriors.

Per l'alcaldessa Agnès Lladó "tenim un govern fort i cohesionat, una organització àgil, funcional i centrada en les necessitats de la ciutat i que centrarà tots els esforços a millorar el dia a dia dels figuerencs"

Pel vicealcalde Pere Casellas "aquest cartipàs respon a les necessitats de la ciutat i en les que les responsabilitats de cada àrea estan pensades en l'expertesa dels qui en són els responsables. I més enllà de les regidories, també s'ha pensat en una organització tècnico-política transversal que doni resposta a les necessitats de la ciutat"