Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Realitzat pel pintor Ramon Martí Alsina (Barcelona, 1826 – 1894), es tracta d’un dibuix a llapis sobre paper, signat i datat per Martí Alsina el 25 de desembre de 1852, d’una gran perfe...

El dibuix ha estat adquirit per 1.200 € a Palau Antiguitats i formava part de l’exposició Ramon Martí Alsina (1826 – 94). Dibuixos que fins el 24 de juny es poden veure a la seu de la galeria barcelonesa. Aquesta mostra ha estat la primera monogràfica dedicada als dibuixos de Martí Alsina, reunint més d’un centenar d’obres de l’artista: estudis per a composicions, models, paisatges, escenografies, escenes eròtiques, retrats de personatges il·lustres, familiars i amics del cercle familiar més proper.

És precisament en aquest context on s’emmarca el retrat de Narcís Monturiol (Figueres, 1819 – Barcelona, 1885). El pintor i Narcís Monturiol es van conèixer a Barcelona a mitjan dels anys quaranta, iniciant una amistat que es mantindrà al llarg dels anys, compartint ideari i col·laborant junts en diverses ocasions. Martí Alsina retrata a un jove Monturiol amb un posat distingit al costat d’un cavallet amb una tela que, si bé pot fer al·lusió a la seva faceta de pintor, tambépot respondre al fet que el retrat fos realitzat al taller de Martí Alsina, lloc habitual de reunió i conversa entre ambdós personatges i d’altres del món intel·lectual de la Barcelona d’aquell moment.