Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La primera fase de les obres ha tingut una durada de 4 mesos i ha tingut un cost de 244.000€ La segona fase de les obres es farà al llarg d'aquest any per reformar els pisos superiors

El Museu Empordà obre les seves portes després d'una gran renovació a l'espai de benvinguda.

El Museu de l'Empordà obrirà les seves portes de nou el 10 de febrer. Ha estat tancat durant quatre mesos per a dur a terme una reforma que ha millorat l'accessibilitat a l'edifici eliminant els dos trams d’escala que actualment donen accés a l’espai de recepció del Museu. També s’ha habilitat un espai de benvinguda ampli amb més espai per a botiga i llibreria.  

Així mateix, s'ha recuperat l’espai soterrani amb l’auditori del Museu, que fa anys que estava tancat al públic per incompliment de la normativa actual antiincendis. En aquest espai s'hi ha habilitat, a més de l’auditori per a unes 50 persones, un espai de descans.

 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha volgut destacar "La importància de potenciar el Museu de l'Empordà amb aquestes reformes. Estem treballant per enfortir el vincle entre la cultura i el turisme de Figueres i posicionar la nostra ciutat en aquest àmbit. El Museu té un fons museístic important i ara el seu continent estarà a l'alçada del magnífic contingut ".

El cost de la primera fase de la reforma ha sigut de 244.000, on la Diputació de Girona ha subvencionat 200.000 i l'Ajuntament de Figueres la resta. Aquesta actuació pretén aportar un valor afegit a l'espai cultural de la ciutat, potenciant així el teixit museístic de la zona.

Pau Preses, vicepresident de la Diputació de Girona ha destacat que "Estem convençuts que aquest tipus de projectes ajudaran a la reactivació econòmica de la ciutat i reforcen encara més el posicionament de Figueres, l’Alt Empordà, i el conjunt de la demarcació com a referent en turisme cultural".

 

La segona fase de les obres tindrà un cost de 246.000 i es durà a terme una reforma dels pisos superiors i el Pla Museològic i l'Ajuntament assumirà el cost total. 

El 12 de febrer es farà la inauguració oficial de l'exposició Pere Portabella. Art i Vida on s'exposaran les obres que Portabella ha anat reunint al llarg de la seva vida.

El regidor de Cultura i Turisme, Alfons Martínez ha posat en valor la reforma " És molt important fer el Museu de l'Empordà del s.XXI. Hem començat arreglant l'entrada i la recepció i recuperant l'auditori. I aquest mateix any, començarem la segona fase de la reforma del museu. Un Museu central que és la porta de la cultura contemporània a la ciutat i també de la història de la comarca"