Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recollirà els treballs becats entre 2012 i 2016 dels artistes Carles Congost, Patricia Dauder, Manel Gràvalos, Rocco Muraro, Manel Quintana, Roger Serrat-Calvó, Mònica Campdepadrós, Enric Bardera, Daniel Pitrach i Marta Sureda Es podran veure del 29 de setembre al 13 de gener entre el Museu de l’Empordà, la Casa Empordà, l’Auditori dels Caputxins, La Cate o el Museu del Joguet

El Museu de l’Empordà organitza una mostra per exposar  els projectes premiats amb les Beques Agita a la creació .

El Museu de l’Empordà organitza una mostra per exposar els projectes premiats amb les Beques Agita a la creació atorgades per l’Ajuntament de Figueres entre 2012 i 2016.

 

A la Casa Empordà s’exposaran els treballs de Carles Congost (2014) Nova esplandor Patricia Dauder (2012) Península, Manel Gràvalos (2016) Alfabet del paisatg, Rocco Muraro (2016) Figueres perifèria, Manel Quintana (2013) Paisatges brodats, i Roger Serrat-Calvó (2014) RGB Portraits del 29 de setembre al 21 d’octubre.

 

El Museu de l’Empordà acollirà la proposta de Mònica Campdepadrós

i Enric Bardera (2016) Cadiretes. El dia 21 d’octubre entre les 11 i les 14 h, es durà a terme a la Rambla de Figueres una acció artística múltiple i participativa: una intervenció plàstica en directe amb cadires per part de deu artistes, una instal·lació participativa a càrrec de Mònica Campdepadrós i Enric Bardera i un concert de la Jove Orquestra de Figueres. Les peces resultants d’aquesta jornada constituiran una part del projecte expositiu Cadiretes.

Artistes convidats: Jordi Armengol, Guillermo Basagoiti, Quim Domene, Xavier

Escribà, Elena Font-Rodà, Núria Güell, Roser Oduber, Levi Orta, Esther Pi i Lola Ventós.

 

En altres espais de la ciutat es realitzaran les següents presentacions:

 

Arabel·la Fernández Suñer (2016)

Evoéh. (L’Aire)

12/10/18 - 21 h - Auditori Caputxins

Espectacle de música i dansa

 

Daniel Pitarch Fernández

(2012)

Glauber Rocha / Cabezas cortadas / 1970

13/11/18 - 20 h - La Cate

Conferència

 

La Ceba Films (2014)

El sabater d’Ordis: la llegenda

del fill de la tramuntana

21/12/18 - 21 h - La Cate

Cinema

 

Marta Sureda (2014)

Canal SOM JOGUINES

30/11/18 - 20 h - Sala Brossa-Frègoli.

Museu del Joguet de Catalunya

Vídeo i conferència

Les Beques Agita tenen com a objectiu el foment de la creativitat facilitant l'aparició, el desenvolupament i la consolidació de projectes artístics contemporanis a la ciutat de Figueres. 

S'hi poden presentar els artistes i creadors dels àmbits plàstic i visual, escènic, literari, audiovisual, musical i, en general, totes aquelles persones i col·lectius amb un projecte creatiu, amb especial interès pels que mostrin vocació de professionalització i voluntat de projecció exterior (itinerància d'exposicions, divulgació, edició i gires d’espectacles).

La dotació màxima de la beca són 10.000 euros, en funció de l'interès i el pressupost presentat, tenint en compte que la inversió total és de 35.000 euros.

Fins ara, s’han atorgat un total de 61 Beques Agita, amb una mitjana d’uns set projectes seleccionats cada edició.