Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu de L'Empordà organitza una conferència per a presentar l'estudi de les obres del Museu del Prado dipositades al Museu, que va ser realitzat entre el 2005 i el 2008.

El Museu de l'Empordà organitza la conferència .

Es tracta de l'anàlisi de divuit obres pictòriques datades entre els segles XVII i XIX que versen sobre temes d'iconografia cristiana, retrats de personatges il·lustres i paisatges al·legòrics. 

La tasca ha estat realitzada per quatre joves investigadors/es llicenciats en Història de l'Art i titulats en el Màster de Gestió del Patrimoni Cultural en l'Àmbit Local a la Universitat de Girona, que són Anaïs Pascual, Sònia Granel, Xavier Caparrós i Isaac Candelario. Configurat sota la direcció científica i també autoria de la professora Mª Assumpta Roig i Torrentó, l'estudi ha comptat amb el suport documental i tècnic de Teresa Miquel Malé, conservadora, i Anna Capella, directora del Museu de l'Empordà entre 1998 i 2014.

L'acte tindrà lloc el dijous dia 21 d'abril, a les 19.00 h, a la planta baixa del Museu de l'Empordà i és obert a tot el públic.

Una aplicació mòbil per divulgar el fons del Prado que té en dipòsit el Museu de l’Empordà
El Museu organitza aquesta conferència com a preludi de la presentació d'una aplicació mòbil que ajudi a divulgar i facilitar l'accés a la informació de l'important fons d'obres del Museu del Prado que el Museu de l'Empordà té en dipòsit. Una col·lecció que es remunta a una donació del Prado a l'Institut Ramon Muntaner el 1885 perquè els estudiants de Belles Arts poguessin treballar amb grans obres pictòriques i que fou una de les bases de la creació del Museu el 1946.  Es tracta d'un llegat de gran valor, que ha estat estudiat per diferents investigadors, i que s'ha convertit en un dels referents del patrimoni artístic i cultural de la institució.

Pel regidor de Cultura, Alfons Martínez, cal "valorar que la col·lecció del Museo del Prado és la gènesi del Museu de l'Empordà, i des de l'Ajuntament cal posar en valor, també, la col·lecció del propi museu com ho demostra tant la conferència prevista com l'aplicació mòbil que permetrà la seva divulgació i coneixement"