Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La mostra recorre les vides dels familiars del figuerenc més universal a través de diversos materials, i posa al descobert la complexitat dels Dalí i de les seves relacions Comissariada per Mariona Seguranyes, s'inaugurarà el 28 d'abril i es podrà veure fins al 4 de novembre

El Museu de l'Empordà inaugurarà per Santa Creu l'exposició .


L'Ajuntament de Figueres ha presentat avui l'exposició "Els Dalí de Figueres. La família, l'Empordà i l'art", que s'inaugurarà el dissabte 28 d'abril al Museu de l'Empordà. La mostra, comissariada per Mariona Seguranyes, recorre les vides dels familiars del figuerenc més universal a través de diversos materials, i posa al descobert la complexitat dels Dalí i de les seves relacions.
L'exposició "Els Dalí a Figueres. La família, l'Empordà i l'art", teixeix la vida i l'obra d'un artista únic i sorprenent, la trajectòria del qual és impossible d'entendre sense conèixer les seves arrels, el seu entorn familiar, el seu paisatge. La relació amb el pare, Salvador Dalí Cusí, amb la mare, Felipa Domènech Ferrés, i amb la germana, Anna Maria Dalí, la mostra reconstrueix el relat de les vides dels personatges del seu entorn familiar a través d'obres d'art, manuscrits, documentació, fotografies, entre d'altres.
La mostra consta de tres àmbits expositius: un dedicat al pare, el notari Salvador Dalí Cusí, una figura clau per entendre la vida del pintor. Salvador Dalí Domènech va haver de fer front a les pautes marcades pel seu progenitor i renunciar al gran paraigua de protecció, comoditat i benestar al qual estava instal·lat per avançar en el seu camí d'avantguarda i revolució. Un segon àmbit dedicat a la constel·lació femenina que envoltava la figura de Salvador Dalí, qui va créixer amb la tendresa de la mare, Felipa; de la tieta Catalina; de l’àvia Anna, per qui els nens tenien adoració; i de la mainadera, Llúcia, que passava hores explicant-los contes. I un últim àmbit, dedicat a la germana, Anna Maria Dalí, la memòria de la família, on es detallen les anades i vingudes d'una intensa relació de complicitat artística (compartien amics, poesia i, sobretot art), i que, malgrat veure's esmicolada pel trencament familiar, es va mantenir fins al final.
L'exposició es podrà veure fins al 4 de novembre al Museu de l'Empordà.