Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’activitat s’emmarca dins l’exposició temporal "El país dels cuiners. De Ca la Teta a elBulli"

El Museu de l'Empordà celebra la jornada 'Repensar el menjar. De la cuina de mercat a la cinquena gamma'.

El passat 27 d'abril s'inaugurava al Museu de l'Empordà l'exposició "El país dels cuiners. De Ca la Teta a elBulli", un recorregut a través de l'evolució de la cuina i la gastronomia a l'Alt Empordà i la influència que ha tingut en els avui considerats millors restaurants del món. 

En relació a aquesta exposició s'ha programat una jornada orientada a tots els públics, però sobretot a aquelles persones interessades en la gastronomia i l'alimentació, que inaugurarà Ferran Adrià parlant de l'"Accent empordanès de elBulli". 

Seguidament el  professor de filosofia de la ciència de la Universitat Autònoma de Barcelona reflexionarà sobre innovació i pensament al voltant de l'activitat gastronòmica. Vicent Marquès parlarà del seu treball sobrela Història de la cuina catalan i occitana, una enciclopèdia de 10 volums que ha editat recentment Edicions Sidillà. 

El periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós dedicarà la seva ponència a parlar dels valors en la utilització dels productes de proximitat i Clara Antúnez, nutricionista i sommelier destacarà els meridatges amb Aigua de Vilajuïga, empresa col·laboradora del projecte.  

Els torns de la tarda seran per dues taules dinamitzades per les periodistes Carme Gasull i Paula Molés, la primera dialogarà amb Carme Ruscalleda i Núria Serrat per preguntar-se sobre la raó de la manca de dones xef en el panorama de l'alta cuina i la segona ho farà amb Mateu Casañas i Jordi Subirós, els hereus dels clàssics. 

L'objectiu d'aquesta jornada és el de reflexionar al voltant del menjar, el mercat, l'ofici de la cuina i els reptes de futur que es plantegen en aquests espais. 

L'acte tindrà lloc a l'Auditori Caputxins el divendres 21 de juny a partir de les 9 del matí