Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eliminació dels passos de nivell, desdoblament del cinturó de Ronda de la NII, nou enllaç de l'AP7 Figueres Centre i la cessió de l'Avinguda Salvador Dalí a la ciutat

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i l'Ajuntament de Figueres desencallen els quatre grans reptes històrics d'infraestructures .

Suposarà una inversió per part del Ministeri total de 320 milions d'euros

 

 

El Ministeri de de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i l'Ajuntament de Figueres han desencallat els quatre grans reptes històrics  d'infraestructures viàries i ferroviàries de la ciutat de Figueres. Ho ha anunciat el Secretari General d'Infraestructures Xavier Flores que ha visitat la ciutat de Figueres aquest divendres. Suposarà una inversió total per part del Ministeri de 320 milions d'euros.

 

1- Desdoblament del cinturó de ronda de la NII, amb una inversió de 72 milions d'euros. Aquest distribuïdor de trànsit es dotarà de la capacitat que li pertoca. Es licitarà abans de l'estiu. Aquesta actuació contempla la connexió nord a Pont de Molins (42 milions d'euros) i la connexió sud al Pont del Príncep (27 milions d'euros)

 

2- Nou enllaç de l'AP7 a Figueres Centre: 16,8 milions d'euros. Aquest nou enllaç modificarà els hàbits de mobilitat, ja que aquesta sortida, serà molt propera al centre de la ciutat, a només 1 km i alhora, molt a prop de l'estació de l'AVE. Aquest enllaç anirà acompanyat d'una variant a Vilafant.  Aquest projecte ja està adjudicat per a la redacció del projecte.

 

3- Cessió de l'Avinguda Salvador Dalí a la ciutat: se signarà un conveni entre el Ministeri i l'Ajuntament de Figueres per la cessió d'aquesta via i per convertir-la en un carrer més de la ciutat. 8 milions d'euros.

 

4- Eliminació dels passos de nivell de la ciutat: 150 milions d'euros. Contempla la construcció d'una nova estació intermodal conjuntament amb l'estació d'Alta Velocitat i completar la variant nord per alliberar l'espai que avui ocupa el ferrocarril a la ciutat de Figueres. Aquest estiu es licitaran els projectes constructius.

 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que "avui Figueres desencallem temes cabdals i retirem cicatrius per poder ordenar les infraestructures, tan viàries com ferroviàries, relligar la ciutat i fer-la una ciutat sencera. Seguim treballant per donar solucions a la ciutadania, reforçant la capitalitat de Figueres convertint-la en una ciutat d'avanguarda i d'oportunitats".

 

El vicealcalde Pere Casellas, ha afegit que "avui retirem  cicatrius convertint l'Avinguda Salvador Dalí en un carrer més i amb la supressió dels passos a nivell a la ciutat. Per altra banda, la sortida nova de l'AP7 Figueres Centre serà una sortida cabdal que ens canviarà per sempre".