Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pròxim dijous, 26 de juny, el mercat de la roba tornarà al passeig Nou, un cop finalitzades les obres de rehabilitació en aquest espai de la part baixa del parc Bosc. El retorn, a més,...

El nou mercat de la roba se situarà en format de doble fila de parades a tot el passeig Nou, plaça del Sol i carrer Mestre Falla. Des d’aquest últim vial seguirà pel primer tram de la riera Galligans. En resum, 180 parades que ocuparan una extensió de gairebé 1.500 metres lineals i que es distribuiran de forma més esponjada per millorar la comoditat de marxants i clients, a més de millorar-ne la seguretat evitant aglomeracions. A la part neuràlgica del mercat, al carrer Damas Calvet on conflueixen les tres braços del marcat, hi haurà la zona de bar.

El regidor de Mercats, Jordi Masquef, es mostra “satisfet pel retorn del mercat al passeig Nou perquè el Govern dóna compliment a la promesa feta quan van començar les obres en aquest espai. A més, hem treballat perquè la distribució de les parades fos el  més propera possible al centre de la ciutat”. Masquef afegeix que “amb la nova distribució guanyem places d’aparcament gratuïtes a la part final de la riera, que fins ara no n’hi havia. Així doncs, es podrà aparcar als dos extrems del mercat”.

Destacar que l’Ajuntament de Figueres també ha tractat la nova ubicació amb els veïns de la zona. Tots aquells que tinguin vehicles –s’ha calculat que en total són una quarantena de cotxes- i vegin afectada l’entrada o sortida del seus garatges, podran estacionar de forma gratuïta a l’aparcament soterrat del passeig Nou, des de dimecres a la tarda fins a dijous al migdia. Una solució que ha estat possible gràcies a l’acord de l’Ajuntament amb l’empresa concessionària, Empark.

Demà, inauguració,del passeig Nou
L’anunci del retorn del mercat coincideix amb la festa d’inauguració demà dissabte, 21 de juny, del passieg Nou. L’Ajuntament ha programat diferents activitats que van d’un esmorzar saludable amb fruita ecològica, tallers infantils, així com sardanes amb la cobla La Flama de Farners. La inauguració oficial  serà a les dotze del migdia. També demà, i coincidint amb el Dia Internacional de la Música, a la tarda hi haurà actuacions durant tot el dia al passeig Nou i a la tarda, a la Rambla.