Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La voluntat del govern municipal és posar en valor aquests trets que el fan un dels mercats ambulants de referència de comarques gironines i del sud de França

El mercat de la fruita i la verdura de Figueres aposta per garantir la qualitat, els productes de proximitat i la diversitat de parades.

El mercat de la fruita i la verdura de Figueres aposta per garantir la singularitat, la qualitat dels productes i la diversistat de tipologies de les parades del mercat per mantenir-lo com un dels mercats de referència a les comarques gironines i al sud de França.  La voluntat del Govern és potenciar aquesta singularitat, els productors locals, productes de temporada i de km0 per mantenir-lo com un dels mercats de referència de comarques gironines i del sud de França.

 

El mercat, que se celebra el dimarts, dijous i dissabte a la plaça Catalunya i la Plaça del Gra té actualment 53 parades repartides entre les dues ubicacions.

 

Les noves parades guanyadores del concurs públic dut a terme són: La Coromina, de fruita i verdura ecològica, l’Associació Planterra de Cabanelles, que es dedica al planter i llavors ecològiques, l’Eduard Noguera, de Ventalló que comercialitza cafè a granel, la Judith Cantenys, de Castelló, que ven fruita i verdura ecològica i Mohamed Touati, de Vilafant, que ven herbes aromàtiques.

 

Ara, n’incorporarà cinc més, de productors locals i també ecològics. La regidora de fires i mercats, Pilar Sánchez, amb el regidor de promoció econòmica, Manel Rodríguez han donat la benvinguda a les noves parades i han valorat molt positivament aquestes noves incorporacions per garantir el futur del mercat, preservant els trets distintius que més valoren els compradors.

Aquesta aposta per la preservació dels trets distintius i de proximitat del mercat de Figueres la va iniciar fa dos anys la regidora de Fires i Mercats, Ester Marcos. 

 

Figueres és una ciutat de mercats, que tenen una finalitat de liderar la promoció i comercialització dels productes alimentaris tradicionals de l’Empordà. Els mercats de Figueres s’han mantingut al llarg dels segles i avui en dia segueixen sent un pol d’atracció comercial i turística que dinamitza l’activitat a la ciutat i esdevenen un tret únic i diferencial.