Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Govern municipal destinarà més recursos del pressupost actual a polítiques socials. Per dur-ho a terme s’han preparat transferències de crèdit entre parti

Uns diners que es divideixen en 45.000 euros per assistència social i ajuts a famílies; 6.000 a despeses destinades també a ajuts a les famílies; i, finalment, 2.934 euros per ajuts socials gestionats des del Centre Social R.M. Ymbert de la Creu Roja de Figueres.

En la mateixa operació, l’Ajuntament destinarà una quantitat de 231.631,18 euros a les obres de la canonada que porta aigua des del Pantà de Boadella fins a Figueres. Treballs realitzats  després que l’incendi de l’estiu del 2012 posés de manifest la necessitat de millorar la infraestructura per garantir el subministrament d’aigua a la ciutat en tots els casos.

Operació de crèdit de 3,5 milions d’euros
D’altra banda, la regidoria d’Hisenda ha tancat dues operacions creditícies per valor de 3,5 milions d’euros -de 2 milions i 1,5 milions respectivament- amb dues entitats bancàries. “Una acció que ens permetrà mantenir els períodes de pagament a proveïdors i assolir l’objectiu que ens havíem proposat de realitzar aquests pagaments en el termini que estableix la llei”, explica el primer tinent alcalde i regidor d’Hisenda, Manuel Toro, qui afegeix que “no hem acceptat una tercera operació creditícia perquè no oferia bones condicions pel consistori. Circumstància que confirma la millora econòmica de l’Ajuntament”.

Totes aquestes operacions passaran avui per la Comissió Informativa de Serveis Generals i Promoció Econòmica. També s’aprovarà, com preveu el marc legal superior, l’actualització dels valors cadastrals amb un augment d’un 10%. Aquesta actualització implica que no s’aplicarà l’increment del 10% del tipus de l’IBI que preveu la llei, amb el que a efectes pràctics el rebut d’IBI dels contribuents figuerencs pel 2014 només augmentarà en un 1,7%, com es va aprovar amb les Ordenances per l’any vinent.