Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament i les entitats i associacions del municipi han programat més d'un centenar d'actes i activitats durant els mesos d'octubre a desembre. El balanç del primer semestre de l'any tanca amb 69 activitats realitzades i una participació d'11.938 persones.

El Govern de Figueres vol potenciar els centres cívics i convertir-los en motors de barri.

El Servei d'Acció Cívica, Drets Civils i Cooperació de l'Ajuntament de Figueres, amb col·laboració amb les entitats i associacions del municipi, ha programat més d'un centenar d'actes i activitats en el nou programa dels centres cívics municipals de Figueres durant els mesos d'octubre a desembre de 2019.

La nova programació dels centres cívics Joaquim Xirau, Creu de la Mà i Bon Pastor s'agrupa en set temàtiques diferents: ball, dansa i gimnàstica amb 20 curos programats; l'aula d'arts plàstiques André Pinadell, amb fins a 8 cursos de dibuix, pintura i altres treballs manuals; l'aprenentatge d'idiomes amb 8 curos de català, alemany i múltiples nivells de llengua anglesa; cursos d'habilitats i recursos amb fins a set propostes diferents; l'aula gastronòmica Joaquim Xirau, que oferirà tallers i cursos de cuina; activitats infantils i juvenils, amb un ampli ventall de propostes educatives i de lleure; informàtica i robòtica amb una proposta de cinc activitats per a totes les edats; i les activitats per a majors de 60 anys, que reuneix una programació de fins a 9 propostes.

A més d'aquestes activitats, també s'ha programat una sortida a Sant Cugat del Vallès per visitar el seu monestir romànic i el celler cooperatiu (24 d'octubre) i una àmplia oferta d'activitats previstes a l'hotel d'entitats del Centre cívic Bon Pastor de la mà de les entitats i associacions de Figueres Veïns Juncària Parc Bosc, associació Acting, l'associació de Veïns Rally Sud i Veïns Poble Nou, entre moltes d'altres.

El nou programa dels centres cívics municipals de Figueres també inclou un cicle de cinc xerrades i conferències, on destaca la xerrada "El feminisme no es pateix, es gaudeix" a càrrec de l'autora Raquel Ribas Rossy "Lola Vendetta", el pròxim divendres 11 d'octubre a les 19.30 hores al Centre Cívic Joaquim Xirau; o la conferència "Ikigai: viatge al poble dels més longeus del món", a càrrec de l'escriptor i periodista Francesc Miralles, el divendres 29 de novembre a les 19.30 h, en el centre cívic Creu de la Mà.

En aquest mateix sentit, s'han programat sis exposicions als centres cívics Creu de la Mà i Joaquim Xirau, entre les quals destaca l'exposició "Jocs d'aigua i pigment", un recull de les obres de l'aquarel·lista Dolors Bolaños que es podrà veure centre cívic Creu de la Mà del 20 de novembre al 19 de desembre.

L'any passat els centres cívics de Figueres van acollir 108 cursos i activitats realitzades amb una participació de 16.874 persones, mentre que per aquest 2019 ja s'han portat a terme 113 activitats i cursos, assolint una participació provisional de 13.571 persones.

El regidor d'Acció Cívica i Barris, Pere Casellas, ha volgut destacar que "els centres cívics han d'esdevenir motors de comunitat a Figueres, oferint una programació transversal i adaptada a les necessitats dels figuerencs". A més, Casellas ha remarcat que "els centres cívics han de ser capaços de vehicular una major cohesió territorial dels barris i un sentiment de pertinença a la ciutat".