Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple d'aquest dijous ha aprovat accions que marquen l'inici, entre d'altres, de la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals.

El Govern municipal ha aprovat, en el decurs del ple ordinari de maig celebrat aquest dijous, un seguit d’iniciatives que reforcen l’aposta per les polítiques mediambientals a la capital de l’Alt Empordà. En aquest sentit, cal destacar la ratificació d’un decret d’alcaldia en el qual es disposava sol·licitar una subvenció per a l’execució del projecte d’instal·lació d’aprofitament d’energia solar al pavelló Poliesportiu.

“Una subvenció que ens permetrà complementar la inversió prevista des de l’àrea de Medi Ambient per instal·lar plaques solars al sostre del Poliesportiu, les quals ens permetran escalfar l’aigua que necessita l’equipament”, explica el regidor Richard Elelman, qui afegeix que “el d’avui és el primer pas d’un projecte que hem començat amb moltes ganes i que estem segurs que un futur podrem estendre a d’altres edificis públics”.

Precisament, i amb la voluntat de donar exemple amb les accions municipals, el Govern també ha aprovat un dictamen que permetrà l’inici de modificació puntual del pla general per a regular la implantació d’elements de producció d’energia a partir de fons renovables. En resum, una modificació que permetrà flexibilitzar la norma perquè els particulars utilitzin les seves cases per instal·lar fonts d’energia renovable.

Més mesures

D’altra banda, el ple ordinari de maig també ha aprovat demanar dues subvnecions més. Una per finançar part de les 12 bicicletes que des de fa un mes tenen els treballadors de l’Ajuntament per tràmits i trajectes en horari laboral; i una segona que ha d’ajudar a la compra tres nous vehicles energèticament més eficients per a la brigada municipal.