Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participen al festival el Museu de l’Empordà, la Biblioteca Fages de Climent, Figueres en escena, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà – Oficina Jove i el Cineclub Diòptria Mateo Fumero és el creador de la imatge de la 6a edició, que tindrà lloc del 2 al 6 de juliol

El festival Figueres es MOU suma suports i col·laboracions d’entitats i equipaments locals.

El festival de dansa i moviment Figueres es MOU, que tindrà lloc del 3 al 6 de juliol a la capital de l’Alt Empordà, escalfa motors presentant la imatge de la 6a edició i els suports i col·laboracions d’entitats i equipaments municipals.
El dissenyador gràfic Mateo Fumero ha estat l’encarregat de crear el cartell de la 6a edició. La campanya d’aquest any presenta una sèrie d’elements gràfics que s’entrellacen formant diferents composicions. “Aquests elements ens parlen del moviment, es combinen entre si creant interseccions, espais i fragments. Les formes són suaus i recorden als moviments ondulatoris dels líquids, que se superposen els uns sobre els altres creant diferents capes”, explica Fumero. El creador ha escollit una gama de colors predominant també molt suau, on hi contrasten tocs colors càlids i llampants. “La idea general es representar gràficament la gestualitat, el desplaçament i l’espontaneïtat d’una forma delicada. La creació de moltes peces gràfiques que s’entrellacen entre si fuig de la idea clàssica del cartell com a element principal, i pretén fer arribar un cúmul de sensacions a l’espectador, agrupades sota un mateix paraigües estètic, semblants però mai iguals”, afegeix.


El festival comptarà enguany amb el suport de diverses entitats i equipaments municipals. De la mà del Museu de l’Empordà, es podrà veure nova producció de Sociedad Doctor Alonso, “Jo no posava els títols a les meves obres”. Sofia Asencio i Job Ramos construiran un diàleg performatiu a partir de la pintura, els textos i la historiografia de Ángeles Santos Torroella, una de les pintores mes singulars i personals de la historia de la pintura del segle XX al nostre país. La performance tindrà lloc el divendres 5 de juliol de 20.30 h a 22 h al Museu Empordà. A la Biblioteca Fages de Climent tindran lloc dues peces. D’una banda, “Dansa Moderna i Contemporània”, on Toni Jodar -amb Explica Dansa- il·lustra amb el seu propi cos, el pas del temps de la dansa, utilitzant la seva experiència i l’humor. Una lectura creativa i amena de la història d’aquest gènere, que mostra l'evolució del clàssic al contemporani. L’obra tindrà lloc el dimarts 2 de juliol a les 19.30 h. D’altra banda “Olor de menta “ una creació d’Emma Riba i Laura Alcanà (Us back in town), a partir de poemes de Joan Brossa. La peça tindrà lloc el dimecres 3 de juliol a les 19.30 h. El Consell Comarcal de l’Alt Empordà – Oficina Jove col·laborarà en el projecte MOU Jove 2019, una vetllada d’ebullició de nous talents de la ciutat. Tres propostes de creadors i creadores de Figueres que tindrà lloc el dimarts 2 de juliol a les 21 h la plaça de l’Ajuntament. El festival arriba a tots els racons de la ciutat. En aquest sentit, el Cineclub Diòptria oferirà “The Feeling of Going” de Skånes dansteater malmö opera / Ben Wright, un espectacle de dansa capturat en pel·lícula per primera vegada i que uneix la dansa, la música, la veu i el vídeo en un univers de somni. La projecció serà el dijous 4 de juliol a les 22 h al Cinema Las Vegas. Finalment, Figueres a escena també se suma a la setmana de la dansa amb la peça de Guy Nader i Maria Campos “Set of Sets”, un viatge de cooperació conjunta, de precisió i de rigor que du la nostra atenció cap a la percepció de l’infinit, el temps i la memòria, creant un laberint sense fi de cossos en acció. Es podrà veure el dissabte 6 de juliol a les 21 h al Teatre El Jardí.
AGITART, molt més que una entitat


AGITART es una entitat formada per professionals de la dansa que realitzen un conjunt d’activitats amb l’objectiu de compartir l’essència de la dansa contemporània amb un ampli públic, dotant-lo de l’oportunitat de veure, participar i opinar sobre la dansa. Des de l’any 2014, AGITART ha ofert un sòlid i consolidat programa de dansa durant tot l’any, a través de cinc línies de treball i col·labora en diverses xarxes professionals, pel treball transversal entre diversos projectes, que es realitzen arreu del món: Red Acieloabierto, Plataforma Arts de Carrer, segell EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe), La Cate Figueres, Pla Impuls de la Dansa de Catalunya (Generalitat de Catalunya), Col·lectiu Som Dansa i Conarte Internacional.