Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dijous a l'Auditori Caputxins de Figueres s'ha presentat el Festival Ceba negra, que omplirà la ciutat dels principals especialistes en crònica negra del país els dies 3, 4, 5 i 6 de març.

El festival de crònica negra Ceba Negra, convertirà Figueres en l'epicentre del "true crime" els propers 3, 4, 5 i 6 de març.

El festival organitzat per l'Associació Acocollona't i l'Ajuntament de Figueres, tal com han explicat els organitzadors "vol acostar al públic figuerenc i a tota la comarca el fenomen del true crime, un gènere no només literari, sinó també audiovisual i d'investigació que actualment està tenim molt de ressò a casa nostra".

 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó i el regidor de cultura Alfons Martínez, acompanyats dels organitzadors Jacint Casademont, comunicador, Francesc Llopis, propietari de la llibreria Bookman de Figueres i Xavi Gorro, corresponsable del podcast de true crime La Nit Més Fosca han detallat totes les novetats del festival que comptarà "amb una àmplia representació dels professionals més destacats en la investigació, el periodisme i l'entreteniment referent a la crònica negra".

 

El festival s'iniciarà dijous a les 20 h a La Cate amb un visionat del documental que el periodista de TV3 Carles Porta va realitzar pel programa 30 minuts "Tor, la muntanya maleïda" per tot seguit, amb el coach Carles Vilaseca es farà un debat sota el títol "Odi, ira i traïció a l'entorn personal".

 

Divendres a les 20 h a l'Auditori Caputxins la periodista de successos i col·laboradora del programa Crims de TV3 i Catalunya Ràdio Anna Punsí ens parlarà sobre el fenomen Crims i el perquè del seu impacte mediàtic.

 

Dissabte la jornada començarà a la Biblioteca Fages de Climent on a les 12 h del migdia els escriptors Joan Manuel Soldevilla i Jordi Casals, duran a terme la conferència "Escriure negre des de l'Empordà" on parlaran de figures com Agustí Vehí entre d'altres.

 

Ja a la tarda a l'auditori d'Els Caputxins es durà a terme la gravació en directe del podcast de true crime La Nit Més Fosca on Joan Plana, Xavi Gorro i Sergi Trinidad parlaran de l'assassí en sèrie Dennis Rader, conegut com a BTK.

 

A les 18 h al mateix espai la periodista de successos d'El Punt Avui Tura Sole i l'escriptora i responsable del podcast Criminopatia Clara Tiscar ens parlaran sobre "la divulgació del true crime" i el perquè del seu ampli ressò mediàtic per acabar la jornada amb el pèrit forense Bruno Pérez i el metge forense Narcís Bardalet que analitzaran com es duu a terme una investigació forense.

 

Abans de finalitzar l'acte s'aprofitarà per reconèixer la trajectòria professional i divulgativa de Bardalet entregant-li el distintiu "Fulla negra".

 

Diumenge 6 de març el festival ficarà el punt final a les 12 del migdia a La Cate parlant sobre els enigmes del cas de la Guàrdia Urbana amb els periodistes Toni Muñoz i Mairena Rivas.

 

El festival que es podrà seguir de manera presencial, amb entrada lliure a tots els actes i també per les xarxes socials @ceba_negra i en streaming a la web del festival www.cebanegra.com és segons els organitzadors "una oportunitat per a poder escoltar de primera mà a les principals figures del periodisme, la investigació i l'entrenament vinculat a la crònica negra".

 

Per la seva banda el regidor de cultura de l'Ajuntament de Figueres Alfons Martínez ha explicat que "Feia temps que buscàvem consolidar un esdeveniment de novel·la o crònica negra i Ceba Negra neix en un moment ideal degut a la popularitat d'aquest gènere"

 

L'acte s'ha iniciat amb la intervenció de l'alcaldessa Agnès Lladó que ha destacat que "Estem convençudes que el festival serà un èxit que reforçarà aquest pol de cultura que és Figueres, omple un buit d'esdeveniments en aquests mesos de febrer-març per reactivar Figueres i reforçar el posicionament de la ciutat arreu del país "