Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En aquesta 13a edició s’han presentat 95 treballs, l'any amb més participació. En la categoria literària el primer premi ha estat per Marta Vinagre, i en categoria plàstica Jeniffer Navarro, totes dues de l'Olivar Gran.

El Dia de les Dones es va celebrar l'acte de lliurament dels Premis 8 de març Maria Rosa Ymbert dirigits a estudiants de secundària.

 

CATEGORIA LITERÀRIA

• 3R. PREMI

Titol: AVUI
Institut: Illa de Rodes de Roses.
Autora: TATJANA CHRISTINA STORATH
El jurat destaca la riquesa lingüística i sintàctica del relat.


• 2N. PREMI

Titol: FRÀGIL
Institut: Alexandre Deulofeu de Figueres.
Autora: ALBA PILAR PARCERO COLOMER
El jurat destaca del seu relat que és poètic; construeix imatges a través de la narració i té la capacitat d'explicar-les; i la capacitat de transmetre un sentiment a través de les paraules.


• 1R. PREMI

Titol: Sense títol
Institut: Olivar Gran de Figueres (4rt.)
Autora: MARTA VINAGRE GINÉS
El jurat destaca l'autenticitat del llenguatge: planer i directe però amb la capacitat de transmetre molt de sentiment: la seguretat que s'hi destila en tant que és un missatge positiu.


CATEGORIA PLÀSTICA

• 3R. PREMI

Titol: IGUALTAT
Institut: Castelló d'Empúries (3r.) de Castelló d'Empúries
Autora: SARA LLORET MARTÍNEZ
El jurat destaca l'originalitat de la tècnica i la combinació de l'estampació, el perfilat de les siluetes i la tipografia. També la versatilitat de l'imatge que fa que es pugui utilitzar per diferents contextos, com per exemple, com a logotip.


• 2N. PREMI

Titol: REFLEXE
Institut: Narcís Monturiol (4rt.) de Figueres
Autor: ARNAU GUERRERO CARRERAS
El jurat destaca que l'obra despren la dualitat: dins i fora, el que es vol mostrar i el que es mostra. La capacitat de representar la imatge i el domini de la tècnica: la composició fotogràfica, l'encert del blanc i el negre. Es destaca també la força expressiva de la model que complementa el missatge de la fotografia.


• 1R. PREMI

Titol: Sense títol
Institut: Olivar Gran de Figueres
Autora: Jennifer Navarro
El jurat destaca que és un treball molt impactant, amb molta força expressiva i amb molta duresa. Destaca també la capacitat de l'autora de construir la imatge, des del primer moment de pensar-la fins que aconseguir plasmar-la.