Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El departament de Cultura ha concedit a l’Ajuntament de Figueres una subvenció de 9.492 € per al projecte d'inventari de la donació del GEES.

 

El departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha concedit a l’Ajuntament de Figueres una subvenció de 9.492 € per al projecte d’inventari i documentació de la donació del Grup d’Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat, consistent en més de 300 il·lustracions generades en el període 1998-2016 i incloses en l’edició del calendari anual que editava aquesta ONG empordanesa i que contenia textos d'escriptores i escriptors d'orígens diversos i il·lustracions fetes per diferents artistes i/o il·lustradors i il·lustradores que tractaven diferents temes

d'actualitat com les reivindicacions feministes, els drets de la dona a l'Àfrica, el dret a la comunicació, la frontera, l'auge de la ultra dreta en el món occidental...

 

La documentació s’ha centrat en la catalogació del fons de dibuixos i il·lustracions donats al ME, tots ells en format digital i una part tan sols en format paper original. S’han donat número de registre, en acord amb la direcció del ME, a tots els dibuixos de la donació, tant si eren en format paper com en digital, amb un total de 333 peces inventariades.

Alguns dels artistes documentats són: Carme Sanglas, Pep Claparols, SID, Carles Román, Toni Batllori, Leonard Beard, JAP, Tatay, Quim Bou entre d’altres.

En cada una de les peces s’ha portat a terme una feina individual, per a documentar cadascuna de les seves característiques; i en totes elles s’ha realitzat les tasques de documentació següents:

- Examen i registre: descripció i dades bàsiques de cada peça

- Catalogació: que englobaria les tasques d’introducció de la informació anteriorment citada al Llibre de registre del museu i al software de documentació del museu, en aquest cas MuseumPlus.