Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’empresa plurimunicipal Fisersa va aprovar ahir dimecres una modificació dels seus estatuts per permetre la incorporació del Consell Comarcal, un acord que s'ha ratificat avui al ple municipal extraordinari de l’Ajuntament de Figueres.

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà s'incorpora a l'empresa plurimunicipal Fisersa.

Amb aquest acció es reforça l’empresa de serveis que, de cares al futur, podrà executar prestacions a tot l’Alt Empordà.

El president del Consell, Ferran Roquer, va manifestar durant la roda de premsa celebrada ahir per presentar l’acord que “el Pla d’adaptació al canvi climàtic de l’Alt Empordà, que acabem de presentar als ajuntaments, ens marca unes línies estratègiques d’actuació que poden ser prestades per Fisersa, com és la millora de les captacions, reforçar els subministraments alternatius i millorar les xarxes de captació d’aigua, entre moltes altres”.

Prèvia tramitació dels corresponents expedients administratius, els primers serveis que podria assumir Fisersa delegats pel Consell Comarcal serien les xarxes d’abastament local a l’Albera (que dóna servei a la Jonquera, Agullana, Espolla, Sant Climent Sescebes, Peralada i, darrerament, Rabós i Vilamaniscle), el Fluvià (Ventalló, l’Armentera i Viladamat) i l’Estela (Navata, Lladó, Cistella, Vilanant i el nucli de Taravaus). En un futur proper s’espera el traspàs de les depuradores d’aigües residuals de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) al Consell, unes instal·lacions que podrien ser gestionades per l’empresa supramunicipal juntament amb la seva ampliació i la construcció de les que encara falten.

L’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, va recordar que des del 2013 ja formen part de Fisersa i va defensar “el model públic de gestió de serveis que representa aquesta empresa, per la seva eficiència, i molt especialment en el cas de l’aigua i el sanejament”. L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va posar èmfasi “en la voluntat de Fisersa de tenir un abast supramunicipal, 30 anys després de la seva creació. Amb aquesta incorporació fem un nou salt endavant que ens obre moltes expectatives de futur”.

A la roda de premsa també hi va assistir el conseller delegat de Fisersa, Manuel Toro, el tinent d’alcalde Pere Casellas i el gerent de l’empresa, Lluís Martínez. Amb posterioritat es va reunir el consell d’administració per aprovar l’acord d’incorporació i poder-lo trametre a l’Ajuntament de Figueres per a la seva ratificació.